Minden egyes új előzetessel fokozódik a várakozás a Dune: Awakening iránt, a Funcom nyílt világú, túlélőelemekkel is gazdagon megszórt MMO-ja ugyanis rengeteg lehetőséget kínál – többek között a halálra is, hiszen az ikonikus homokférgek egy pillanat alatt megölhetnek minket, a "lovaglást" pedig el kellett halasztaniuk a fejlesztőknek. A programban persze nem csupán a túlélés a cél, hanem az is, hogy minél nagyobb hatalmunk legyen a rengeteg konfliktusnak otthont adó Arrakis felett, melynek eléréséhez természetesen számos játékórát kell majd beleölnünk az Awakeningbe – a Fűszerért ugyebár érdemes küzdeni, nemde? Már napokkal ezelőtt kiderült, hogy a program feltűnik majd a nemrég kezdődött Opening Night Live során, az alant megtekinthető kedvcsináló pedig nem is okozott csalódást, sőt, inkább csak még nehezebbé tette a várakozást.

Leginkább azért, mert az új gameplay trailerben annyi infó hangzik el mindössze néhány perc alatt, hogy az még gombócból fűszerből is sok. Már a videó elején leszögezi a narrátor, hogy mi magunk választhatjuk meg a névtelen rabunk háttértörténetét, aki az Arrakis perzselő sivatagába zuhanva kénytelen boldogulni, miközben nem csupán a megsülés veszélye fenyegeti (nem árt követni az árnyékokat), de az ikonikus homokférgek  sem nagyon hagyják nyugton. Újfent kihangsúlyozta a Funcom, hogy mivel számos más játékossal is összefuthatunk a nagy túlélősdi közepette, természetesen kiemelt szerepet kap a kooperatív mód, egyedül ugyanis nem sok esélyünk van a ránk váró milliónyi veszéllyel szemben. 

Fontos továbbá, hogy a "fejjel a falnak" taktika mellett lopakodással és a kütyüink használatával is bevehetjük az ellenséges építményeket, a saját bázisunkon (amit amúgy képesek vagyunk "lemásolni", ha költözni szeretnénk) pedig rengeteg új eszközt (például az ivóvízhez elengedhetetlen vértisztítót) kreálhatunk, hogy mindig legyen miért közdeni. Végezetül pedig egy eléggé evidens információ is elhangzik a videóban, nevezetesen, hogy a Dune: Awakeningben minden a fűszer körül forog, így a legnagyobb mozgolódásra értelemszerűen ennek learatása körül számíthatunk – amikor egy homokféreg is becsatlakozik a "buliba", az azért felettébb látványos tud lenni. És akkor a lényeg: kiderült végre, hogy a PC-s játékosok 2025 elején kezdhetik uralmuk alá hajtani a szóban forgó planétát, így néhány hónap múlva megtudhatjuk a füst és a láng arányát. Üröm az örömben, hogy a konzolos dátumok továbbra is váratnak magukra, de talán ez sincs már annyira messze.