A ma megjelent Black Myth: Wukong már a legelső videójával is világossá tette, hogy egészen biztosan nem a prezentáció lesz a gyengepontja, és mivel időközben Unreal Engine 5-re váltott az akció-RPG-t jegyző Game Science, borítékolható volt a pazar látvány. Különösen igaz ez a program PC-s verziójára, hiszen az alkotók az összes Nvidia fűszert belecsempészték a receptbe (ha nem hiszitek, járjatok utána), ami önmagában véve is gondoskodik az álleejtő grafikáról, de emellett a művészi részlegen dolgozók is kitettek magukért, hogy ne csupán szép, de stílusos és egyedi is legyen a játék. A már rengetegszer bizonyított, mélyreható elemzéseket készítő Digital Foundry csapata természetesen az előbbi, tehát a technikai oldalt vette górcső alá az alant megtekinthető, részletekbe menő videójában, amelyből kiderül, mi a legszebb soulslike a vidéken.

Az elemzésben első körben az átlagnál jobban festő részecskeeffektek (például a prológusban látható köd) kerülnek terítékre, majd a Nanite által biztosított részletességre kerül a sor, melynek hála a távoli objektumok is pazarul néznek ki – kár, hogy a növényzetre nem terjed ki ez a technológia, az ugyanis az Unreal Engine 5.1 privilégiuma. Ebből következik, hogy a Virtual Shadow Maps (VSM) is csak teljes ray tracing mellett fejti ki a jótékony hatását, enélkül viszont hajlamosak elmosódni a távoli árnyékok – a tesztelő szerint a Black Myth: Wukongban jobban kivehető ez a negatívum, mint más UE5-ös címek esetében.

Hamar kiemelik a szakik, hogy a PC-s verzióban egyértelműen az alsó hangon is erős gépet követelő ray tracing dobja fel leginkább a látványt (enélkül a Lumen felel a bevilágításért és a tükröződésekért), ám ennek kapcsán megjegyzik, hogy a simább élményhez kvázi kötelező egy VRR kijelző, a képkockaszámot pedig nem árt lekorlátozni 60-ra. A csapat konklúziója, hogy csak a legerősebb PC-ken javasolt a teljes RT használata (bár ez talán elég logikus), de még azokon is akadnak ingadozások teljesítmény terén, szóval borítékolható, hogy az első 1-2 tapasz leginkább a technikai problémákat igyekszik majd kiküszöbölni. Maga a játék viszont mesésen fest, kíváncsian várjuk, hogy miként fog kinézni a PS5-ös verzió, ha közvetlenül a PC-s mellé tesszük.