Hamarosan végre mindenki fejest ugorhat az évek óta várt Black Myth: Wukong fantasztikusnak tűnő világába, ami a szakma véleménye alapján senkinek sem fog csalódást okozni, aki egy picit is fogékony erre a műfajra. Persze nem mindenki engedheti meg magának, hogy már az első nap bezsákoljon egy 60 dolláros árcímkével ellátott alkotást, így több mint valószínű, hogy a streamerek és a tartalomgyártók is elég szép nézettséget fognak elérni a Game Science fantasy akció-RPG-jének köszönhetően, a jelek szerint azonban nagyon meg kell majd gondolniuk, hogy milyen témákról folytatnak diskurzust két főellenfél között.

black-myth-wukong-streaming.jpg

Kiszivárgott ugyanis az az állítólagos irányelv, amit a streamerek kaptak a játékkulcs mellé, és amely tartalmazza azokat a dolgokat, amikről még csak érintőlegesen sem értekezhetnek a videósok. Az ITT elérhető dokumentum Redditen ütötte fel először a fejét, és bár eleinte nem volt biztos a valódisága, a Forbes kötelékében álló Paul Tassi megerősítette, hogy a szöveg nagyon is létezik. A guideline alapján a streamereknek tilos beszélniük többek között a politikáról, a feminista propagandáról (sokan ezt elég erős megfogalmazásnak tartják), a fétisekről és az erőszakról is, valamint óvakodniuk kell a káromkodástól (ez mondjuk cseppet nehéz lesz a boss harcok alatt) és más infuencerek sértegetésétől.  Emellett az olyan szavak is tiltólistára kerültek, mint a a „karantén”, az „izoláció” vagy „COVID-19” (fogalmam sincs, milyen kontextusban kerülhetne elő a pandémia időszaka), végezetül pedig a kínai játékipar berendezkedésével kapcsolatban sem fogalmazhatnak meg véleményt azok, akik idő előtt belekóstolhattak a Black Myth: Wukongba.

Fontos kiemelnünk, hogy ezek a korlátozások csak a streamerekre és a tartalomgyártókra vonatkoznak, nem pedig az újságírókra (máskülönben nem is nagyon születhetett volna meg a Screen Rant meglehetősen abszurd tesztje), így az írott anyagokban előfordulhatnak ezek a dolgok. A kommentelők egyébként eléggé megosztottak az állítólagos megkötésekkel kapcsolatban, mert míg sokak szerint ez eléggé korlátozza a szabad véleménynyilvánítást, mások nagyon is helyesnek vélik, hogy egy játék streamelése közben nem az aktuális politikai eseményeket és irányzatokat tárgyalja ki az adott videós. Ti mit gondoltok erről?