Miután a Bungie tavaly októberben szélnek eresztett "néhány" alkalmazottat, augusztus elején ismét arról kellett hírt adnunk, hogy a szebb napokat is látott stúdió ajtót mutatott 220 alkalmazottnak. Erre ráadásul úgy került sor, hogy Pete Parsons, a cég vezérigazgatója nem sokkal korábban még a luxusautóival dicsekedett a lapátra került kollégáinak – egynek legalábbis biztosan, aki aztán X-en értekezett az esetről. A kirúgások értelemszerűen a Destiny 2 sorsára is nagy hatással lesznek, hiába nyerte ugyanis el a The Final Shape a szakma és a rajongók tetszését, a looter shooterhez érkezett nagyobb lélegzetvételű kiegészítők évről évre kevesebb embert tudtak bevonzani, így a Bungie a jövőben teljesen másképp áll majd hozzá az extra tartalmakhoz.

destiny-2-the-final-shape.jpg

Legalábbis erről számolt be nemrég a Bloombergnél tevékenykedő Jason Schreier, aki azt írta az augusztus 2-án közzétett jelentésében, hogy a Sony Interactive Entertainment esernyője alá tartozó brigád felhagy az évente érkező fizetős expanziók fejlesztésével, helyette inkább kisebb léptékű, ugyanakkor teljesen ingyenes adalékokkal igyekszik fenntartani a játékosok érdeklődését – valamint persze bevonzani új Guardianeket. Így látatlanban mi olyan extrákat tudunk elképzelni, mint amilyen a nagy sikert aratott Into the Light volt néhány hónappal ezelőtt, tehát inkább új vagy felújított játékmódokat, activityket kapunk egy grandiózus kampány helyett.

Schreier ugyanakkor kiemelte, hogy a történet és a világ bővítése sem került kispadra, csupán annak mértéke lesz kisebb. „A jövőre vonatkozó egyéb homályos tervek között szerepel egy történet, amely olyan karaktereket és világokat mutat majd be, amelyeket a Destiny még nem érintett korábban” – olvasható a beszámolóban. Az újságíró végül hozzátette, hogy a Destiny 3 még csak papíron sem létezik, így akik egy ezzel kapcsolatos bejelentésre vártak, azok inkább tegyék el szépen a cetlit és az ollót. Egyelőre jó kérdés, mennyire lesz kifizetődő ez az új megközelítés, a bennem élő pesszimista mindenesetre azt mondatja velem, hogy a Destiny 2 már rég túl van a karrierje csúcsán, és innentől csak lefelé vezet az út – örülnék, ha nem nekem lenne igazam!