Nagy nevek nélkül is nagyon szeretne újra beüzemelni a Black Isle Studios, ám sok pénzre van szükségük ahhoz, hogy meg tudják valósítani az álmukat, így hát megindították a három lépcsős, nem valami ígéretes tervüket.

Elsőként azt kérik a közösségtől, hogy adományokkal támogassák őket, ezzel bizonyítva a vezetőségnek, hogy a nép igenis szeretné, ha visszatérne a Black Isle Studios, majd ha ez megvan, az összegyűlt pénzt felhasználva elkezdhetik toborozni a tehetséges fejlesztőket, akik elkészíthetik a PV13 kódnéven futó, a Fallout stílusában készült posztapokaliptikus szerepjáték prototípusát, amit arra fognak használni, hogy megkezdődhessen egy újabb gyűjtés, ami egy teljes játékot szül.

Lényegében tehát a csapat anélkül, hogy bármit is mutatott volna, pénzt kér arra, hogy be tudják indítani a céget, majd még többet akarnak, hogy a fejlesztés is megkezdődjön. Az elképzelés nagyon gyenge lábakon áll, s erősen kétséges, hogy meg tud valósulni, de azt meg kell hagyni, hogy önbizalomból nincs hiány.

A támogatás egyébként 5-, 10- 20-, sőt egészen10 ezer dollár is lehet. Tíz dollár után a stúdióval és a játékukkal kapcsolatos exkluzív híreket kapunk, míg 20 dollár vagy annál több befizetésével belépést nyerünk az egyébként elzárt fejlesztői fórumba, illetve mindenki kap egy digitális kitűzőt.