Nagyon úgy néz ki, hogy az új Astro Bot lesz az év egyik legmókásabb játéka, amely nem kevesebb mint hat galaxissal és több mint 80, merőben más hangulatot kínáló pályával várja az érdeklődőket. Mindehhez parádés látvány, valamint a DualSense kontroller képességeinek teljes kihasználása (összesen 15 képességet kapunk, ami ezekre épül) társul, ráadásul újfent kapunk "néhány" nem is annyira aprócska utalást a PlayStation Studios legnépszerűbb játékaira. Britpopper kolléga már első kézből is megtapasztalhatta, hogy mit nyújt a Team Asobi szeptember 6-án érkező platformere, az A9FG nevű videósnak köszönhetően pedig most hosszabban is elmerülhetünk annak színes-szagos világában.

A fent mellékelt felvétel a Sanghajban tartott ChinaJoy-ról származik, és ugyanazokat a szakaszokat tartalmazza, amiket a Summer Game Fest során mutatott a Sony az újságíróknak, most azonban bárki megnézheti, hogy milyen kalandok kapnak helyet a továbbra is fantasztikusnak tűnő programban – persze csak addig, amíg le nem veszik a videót. A bemutatóban összesen három planéta szerepel, melyek közül szerintem az első a legizgalmasabb, hiszen nem sok játékban láthattuk eddig, hogy egy cuki robot elnáspángol egy bokszkesztyűkkel támadó polipot.

A harcok mellett természetesen az ügyességi részek kapják a legnagyobb szerepet az Astro Bot során (ebből is láthatunk némi ízelítőt), és bár nem tűnnek túl vészesnek a kicentizős, akadályokat kerülgetős ugrálások (ne feledjük, hogy a platformert a fiatalabbak is nyugodtan nyüstölhetik), szinte biztos vagyok benne, hogy nekem még így is meggyűlik majd velük a bajom. Egyelőre a játék minden egyes eleme remekül fest, a változatosság és a fluid mozgás miatt pedig kellőképpen addiktívnak is tűnik a móka, szóval nem látunk olyan banánhéjat, amin esetleg elcsúszhatna a végeredmény. Már csak néhány hét, és kiderül, hogy valóban a PlayStation 5 exkluzív alkotás lett-e az év (egyik) legnagyobb videójátékos meglepetése.