Az alábbi hét underground horrorban nem fogsz csalódni!

The Funhouse Massacre 2015

Egy kellően humoros és véres film Halloweenre, amelyben a horror ikon, Robert Englund (Freddy Krueger) is feltűnik egy kis szerepben. Mindenszentek estéjén megszökik az intézetből hat tömeggyilkos pszichopata. Megszállják a közeli horror-vidámparkot, amely tökéletes hely számukra, ugyanis kegyetlen gyilkolászásaikra a vendégek azt hiszik, hogy a show része. A poénok olykor kicsit erőltetettek, de a film nem szenved hiányt gore-ban.

Tales of Halloween 2015

A ma már klasszikusnak számító Trick ’r Treat után a legjobb antológia horrorként tartják számon ezt a filmet, amely tíz külön történetből áll. Kicsit olyan, mint amikor belemarkolunk az édességekkel teli kosárba Halloweenkor: mindenki talál magának valami nyalánkságot. Van itt ördög, szellem, földönkívüli, baltás gyilkos és szörny, akik mindannyian a Halloween estéjét ünneplő városka életére törnek.

Haunt 2019

Elég annyit mondanunk, hogy íróként a Hang nélkül alkotói és producerként Eli Roth jegyzi a filmet, így tudjuk, hogy minőségi borzongást kapunk. A történet a szokásos: egy csapat fiatal Halloween estéjén a lehető legextrémebb elvarázsolt kastélyt keresi és – vesztükre – meg is találják. A horrorház azt ígéri, hogy a legmélyebb félelmeiket tárja fel és a tinédzserek hamar rájönnek, hogy a trükkök gyanúsan élethűek.

Curse of Crom: The Legend of Halloween 2022

Egy kicsit ijesztő, egy kicsit humoros, de maximálisan élvezhető Halloween horror, amiben nem ömlik patakokban a vér és a szörny is érdekes, mégis működik. Az alakítások erősek és jók a poénok, a végeredmény kicsit „családbarát” és tökéletes, ha mondjuk a csajoddal néznél valami rémfilmet, de nem bírja a brutál gore-t. A történetben középiskolások támasztanak fel egy ősi ír szörny-istent, akit meg kell ölniük, mielőtt Halloween estéjén éjfélt üt az óra.

Murder party 2007

Egy annyira független, hogy mondhatni saját gyártású film, ami ennek ellenére jól sikerült. Főszereplőnk talál az utcán egy szórólapot, amelyben egy „Gyilkos Party” -ra invitálják Halloween estéjén. Megjelenik, de nem sejti, hogy egy csapat őrült művész áldozati báránya, akik kreativitásukat akarják kifejezni az ő legyilkolása által. Az egyik szereplő Macon Blair, akinek színészként és íróként is impozáns a munkássága. Ez a film kicsit lassan indul, de az utolsó félóra elszabadult mészárlása mindenért kárpótolja a nézőt.

The Houses October Built 2011

„Évente több, mint 30 millió ember látogat októberben elvarázsolt kastélyokba. Ez a film az ijesztgetés sötét oldalát mutatja meg.” Egy kellemes áldokumentum horror, amelyben öt barát – négy fiú és egy lány – útra kel, hogy felkutassák Amerika legütősebb ijesztgetős házait. Egyik helyszínnel sem elégedettek, ők valami durvábbra vágynak. Az extrém félelem hamarosan meg is találja őket és felmerül a kérdés, hogy ki meddig hajlandó elmenni a rémület érdekében.

The Barn 2016

Egy igazi low budget kincs. A trailert látva nehéz elhinni, de a filmet valóban 2016-ban forgatták. A sztori, a látványvilág, a maszkok, a zene, minden a nyolcvanas éveket idézi. A történetben egy csapat fiatal bekopog egy elátkozott pajta ajtaján, ahol a legenda szerint a Töklámpás, a Madárijesztő és a Mumus van eltemetve. Természetesen felébresztik a három szörnyet, sikeresen rászabadítva őket a kisvárosra. A film – szerencsére – nem veszi magát komolyan, és ha te sem fogod, felhőtlen szórakozást kínál majd ez a nosztalgikus guilty pleasure.

Ti mit tennétek még a listára?