Úgy stílusos, ha időrendi sorrendben haladunk, kivéve egy magyar filmet, amit már csak a meglepetés kedvéért is a végére hagyok. Az alábbi összeállításban nem a mainstream időutazós filmekről lesz szó, hanem a talán kevésbé ismertekről. Két akcióval kezdjük, aztán romantikus, illetve romantikus-komikus vizekre evezünk, majd jöhet a magyar csoda.

Frekvencia (Frequency, 2000)

Lényegében emiatt a film miatt született most meg ez a cikk, ugyanis nemrég néztem meg egy jóbarátom ajánlására, és nagyon tetszett. Egy nyomozó (Jim Caviezel) egy régi rádióval fel tudja venni a kapcsolatot a múltban az apjával (Dennis Quaid), aki eredetileg meghalt egy tűzvészben. Igen ám, de Jim segítségével megmenekül, ez viszont egy teljesen új jövőt hoz létre. Többet nem lőnék le, de egy nagyon jól felépített és átgondolt alkotásról van szó, izgalmas jelenetekkel, és egy sorozatgyilkosos-szállal. Jóféle!

Deja Vu (2006)

Denzel Washington akciófilmje valamiért nagyon megragadt bennem, annak ellenére, hogy nagyjából nulla dolgot tudok felidézni belőle azon kívül, hogy felrobban benne egy komp, Denzel pedig ezt igyekszik megakadályozni. Amire viszont emlékszem, hogy már az elejétől megragadja az ember figyelmét, és végig képes megtartani azt, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki még nem látta. Meg azoknak is, akik hozzám hasonlóan többször is látták, de mindig kitörlődik az agyukból.

Az időutazó felesége (The Time Traveler's Wife, 2009)

Az időutazó feleségében Eric Bana egy olyan időutazót alakít, aki nem tudja uralni képességét, ezért random helyeken és időkben tűnik el/jelenik meg, ráadásul meztelenül. Ettől függetlenül mégis sikerül összejönnie Rachel McAdams-szel, bár az egy kicsit creepy, hogy már kislánykorában bemutatkozik neki. Egyébként egy romantikus történetről van szó, egy kis drámával meghintve: Eric ugyanis egyszer csak egy lőtt sebbel jelenik meg a semmiből...

Időről időre (About Time, 2013)

Úgy tűnik Rachel McAdams-nek a gyengéje ez a típus, mivel itt is egy időutazóval jön össze, név szerint Domhnall Gleeson-nel. Az Időről időre egy kedves és humoros kis film az életről és a felnőtté válásról, amit pár évente simán újra elő lehet venni. Ó igen: nyomokban bónusz Margot Robbie-t (mielőtt híres lett) és Vanessa Kirby-t tartalmazhat!

6:3 avagy, játszd újra Tutti (1999)

Tudom, tudom, miért nem a Hurok, vagy a Zanox... csak! Eperjes Károly ebben a filmben Aranycsapat- és az évszázad mérkőzése-mániás, ami nem csoda, hiszen pontosan a meccs végén született. Az egyik pillanatban még 1993-ban van, a következőben pedig 1953-ban, a 6:3 napján találja magát. Ha az előzetes nem tetszik, akkor a film sem fog, de szerintem megér egy próbát. Karcsi bácsinak egyébként van egy másik, ennél komolyabb és kevésbé időutazósabb filmje is, amit ajánlok: az Uramisten. Ebben fiatal artistaként elrabol egy öreg illuzionistát, hogy bármi áron kiszedje belőle egykori világszámának titkát. Őrületes mentális sakkpárbaj veszi kezdetét, amiből nem is értem, hogy-hogy nem készült még amerikai remake.

Remélem tudtam újat mutatni, most pedig rajtatok a sor, kommentben jöhet, Ti miket ajánlotok nekem, előre is köszönöm!