Még szerencse, hogy engem anyukám mindig bevont a főzésbe, így elég korán megkedveltem a konyhát. Hagyott kísérletezgetni, nem szólt bele mindenbe (kivéve amikor a fél krumplit lepucoltam a krumpliról), és mivel akkoriban számítógép híján rengeteg szabadidőm volt, unaloműzésnek sem volt utolsó dolog. Az alkotás öröme ügye bár… 10 évesen már gyűjtögettem a recepteket (kis füzetbe beragasztottam a Nők Lapjából és Rakéta újságból kivágott heti recepteket, meg anyukámmal felírattam azokat, amiket a TV-ben hallottam), volt Pom-pom főz szakácskönyvem, meg rendeltem ilyen hülye főzőkártyákat is. Na jó, ennyit erről, még a végén elérzékenyülök. A lényeg, hogy ti se legyetek restek és tanuljatok meg főzni. Ki tudja, milyen nővel hoz össze benneteket a sors…
Cooking Skill 375!
Akik ismernek, tudják rólam, hogy imádok főzni. Sosem tartottam a főzést munkának, inkább valamiféle kikapcsolódásnak, amit rendszerint többedmagammal együtt szeretek csinálni, többnyire drága barátnőm társaságában. Persze mint mindennek, ennek a dolognak is megvannak a maga árnyoldalai (mint például a krumpli- pucolás és reszelés kedvenc ételemhez, a sztrapacskához), de a mai nap remek bizonyítékként szolgált számomra arról, hogy főzni király dolog. Ugyanis ma elkészítettem életem első pizzáját!
Így néz ki. Sima sonka-gombás, mozzarellával, paradicsommal és olivával (nyami). Nem akartam túlzásba vinni, hátha pocsék lesz a tészta, aztán mehet minden nyersanyag a kukába, de szerencsére ehetőre sikeredett. Ráadásul egy pizzára négy feltétnél többet tenni halálos vétek. A tovább mögött nosztalgiázok kicsit ...
Így néz ki. Sima sonka-gombás, mozzarellával, paradicsommal és olivával (nyami). Nem akartam túlzásba vinni, hátha pocsék lesz a tészta, aztán mehet minden nyersanyag a kukába, de szerencsére ehetőre sikeredett. Ráadásul egy pizzára négy feltétnél többet tenni halálos vétek. A tovább mögött nosztalgiázok kicsit ...
Még szerencse, hogy engem anyukám mindig bevont a főzésbe, így elég korán megkedveltem a konyhát. Hagyott kísérletezgetni, nem szólt bele mindenbe (kivéve amikor a fél krumplit lepucoltam a krumpliról), és mivel akkoriban számítógép híján rengeteg szabadidőm volt, unaloműzésnek sem volt utolsó dolog. Az alkotás öröme ügye bár… 10 évesen már gyűjtögettem a recepteket (kis füzetbe beragasztottam a Nők Lapjából és Rakéta újságból kivágott heti recepteket, meg anyukámmal felírattam azokat, amiket a TV-ben hallottam), volt Pom-pom főz szakácskönyvem, meg rendeltem ilyen hülye főzőkártyákat is. Na jó, ennyit erről, még a végén elérzékenyülök. A lényeg, hogy ti se legyetek restek és tanuljatok meg főzni. Ki tudja, milyen nővel hoz össze benneteket a sors…
Én is szeretek főzni. Engem is beengednek, hagy évezkedjek (a főzés egyik árnyoldala a főzés után jön ) Mellesleg szakácsnak tanulok.
Jó étvágyat kívánok hozzá, bár valószínűleg késve, mivel van egy olyan érzésem, hogy ez a kör alakú étel már bizony bendőbe került. :-D
Családon belül nálam édesanyám csinál gyakran pizzát, igaz, ő tepsiben, így az nem is kör alakú (inkább téglalap) - viszont olyan vékony a tésztája, hogy azt egy éttermi pizza is megirigyelhetné.
Azt hiszem, nyáron ideje lesz nekem is eltanulni egy-két ehhez hasonló gasztronómiai fogást... Elvégre a jó egyetemista nem élhet állandóan csak konzerven, szendvicsen meg otthoni kaján... ;-)
Ez a pizza egyébként elég jól néz ki, grat hozzá!
Nagyon szép lett,én még csak húslevest,rántott húst,meg esetleg néhány főzeléket tudok megcsinálni,sütiből pedig a kókuszgombóc(vagy golyó,ki hogy ismeri)
Grat!
Amúgy a kolis részben csak annyi az érdekes,hogy eléggé éheztetős az ellátás,és sajnos otthonról meg nem tudok elég kaját hozni(vagyis tudok,csak akkor mondjuk nem lesz ruhám péntekre.....)
jah egyébként egész jól néz ki a pizzád. grat.
Hajrá Fodri, sok sikert neked! Király szakmád lesz
Dehogynem baj, csak hát modern világunkhoz ez is hozzátartozik már. A tuti módszer az, ha ketten csináljátok a kaját. Csak hát ehhez persze nem árt egy 7m2-nél nagyobb konyha se...