Kérjük jelentkezz be!
Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars KOTOR 1-2

A világ legjobb Star Wars játéka!
#32590 Kegan 2007. január. 22. 15:20
Kegan
Carth az elején kis selyem fiúnak tünhet de a 15ös szint környékére olyan gyilkost tudsz belőle faragni, hogy húú...
Velem volt olyan, hogy nem Jedi guardian volt a karakter és mire oda futott az ellenfélhez már nem volt kit ölni mert Carth bácsi a háttérből szépen leszedte őket. A KOTOR 2ben Atton az akiből ilyet lehetett volna még nevelni de nálam akkor is Carth marad a kedvenc.

A gonosz meg persze, hogy relatív. Lucas bá is végig ezt hangoztatja az SW részek alatt.
#32534 fyktyvf 2007. január. 22. 08:09
fyktyvf
#32502 :: Tenebra (2007. január. 21. 22:34)
Carth-ot kezdem bírni... Elsőre patetikus szarnk tartottam, de mostanra valahogy kezdem érteni, miről beszél, mi lehet a baja. Azt én is hallottam, hogy ha nővel mész, akkor akár össze is jöhetnek . Hát ezt nem fogom kipróbálni, mert valahogy nehéz nekem a nővel való azonosulás . Bár a mostani, Dolph Lundgren-karimmal is nehezebb (tényleg tök úgy néz ki, mint az a ZS-s akciósztár ). Canderous valóban nagyon faxa... Több bajból is kihúzott már. Pl. a Ruins-nál, a Dantoeen-on az egyik őrző kikészített Bastillát és Tenebrát is... Canderous-szal megdobáltam kicsit és máris annyi lett . Elsőre is bejött, csak sötét jedik áradata ellen már kicsit necces. De hát akkor most is ez marad. Viszont a Kashyyk-on 3 jedivel könnyebb lesz lenyomni azt a sith-et, gondolom én... Az árulás szemét dolog. De ha olyat árulsz el, aki megérdemli... Akkor mentesít . Szerintem a sötét oldal egyáltalán nem egyenlő a gonosz oldallal. Relatív, hogy ki a gonosz. Szerintem a jedi-k, hiszen keretbe akarják foglalni a Galaxist, és ahogy Darth Sidious is mondta: maguknak akarják a hatalmat. Ez teljesen így van. Honnan tudjuk, hogy mindenkinek jó lenne a jedik "békéje"? Pl. a Mandaloriaknak és a sith-eknek biztosan annyi lenne... Is there peace?
Hát ja, sokan mondják, hogy mennyire gyűlölték Carth-ot, de nekem se KOTOR 1-ben, se 2-ben nem volt olyan karakter, akit különösebben utáltam volna . Úgy a szívemhez nőttek . Még a GOTO-robot is . HK-47-ről már ne is beszéljünk .

Light side vs. Dark side? Itt filozófiai vita készül... , én annyit mondanék, hogy bár a Jedik bizonyos eszméi nem tetszenek, viszont a Sithek pusztításmániája mégannyira se, ez volt az egyetlen problémám a KOTOR 1-gyel. Aztán jött a KOTOR 2, ahol Kreia jóvoltából végre nem csak megbocsátani, meg felszeletelni lehetett , hanem végre simán a céljaimnak megfelelően hajlíthattam az emberek akaratát.

Az erő köpenye, meg az őrző szíve... Ha nem tévedek Marka erre magyarosította a Mantle of the Force, és a Hearth of the Guardian nevű különleges kristályokat, amik a Yavin-bázison voltak kaphatóak.
#32502 Tenebra 2007. január. 21. 22:34
Tenebra
#32499 :: Kegan (2007. január. 21. 22:25)
Én a KOTOR-t csak 1szer játszottam végig sötét oldalon, hogy miért, mert ki kellett nyírnom Jolee papát, Juhani-t, Mission-t és persze később Zalbaar-t is (először Mission ellen fordítottam, aztán a Star Forge-on rájött, hogy ráerőltettem az akaratom, hogy ölje meg Mission-t). Mondjuk női karakterrel is megnéztem a gonosz befejezést és akkor feljön Carth, hogy megpróbáljon visszatéríteni a világos oldalra. Elméletileg meg lehet csinálni, hogy elmész vele, Bastilát ott hagyod (szegény, hüpp...) de nekem nem adta meg azt az opciót... Canderous-al pedig az a jó, hogy ha hátulról gránátozol. Nekem mindig annyi volt belőle mint a nyű mire már a Star Forge-on jártam. "Sith módszere az árulás" hát igen megszívta szegény Dooku meg később Sidius is.
Carth-ot kezdem bírni... Elsőre patetikus szarnk tartottam, de mostanra valahogy kezdem érteni, miről beszél, mi lehet a baja.
Azt én is hallottam, hogy ha nővel mész, akkor akár össze is jöhetnek . Hát ezt nem fogom kipróbálni, mert valahogy nehéz nekem a nővel való azonosulás . Bár a mostani, Dolph Lundgren-karimmal is nehezebb (tényleg tök úgy néz ki, mint az a ZS-s akciósztár ).

Canderous valóban nagyon faxa... Több bajból is kihúzott már. Pl. a Ruins-nál, a Dantoeen-on az egyik őrző kikészített Bastillát és Tenebrát is... Canderous-szal megdobáltam kicsit és máris annyi lett . Elsőre is bejött, csak sötét jedik áradata ellen már kicsit necces. De hát akkor most is ez marad. Viszont a Kashyyk-on 3 jedivel könnyebb lesz lenyomni azt a sith-et, gondolom én...

Az árulás szemét dolog. De ha olyat árulsz el, aki megérdemli... Akkor mentesít .

Szerintem a sötét oldal egyáltalán nem egyenlő a gonosz oldallal. Relatív, hogy ki a gonosz. Szerintem a jedi-k, hiszen keretbe akarják foglalni a Galaxist, és ahogy Darth Sidious is mondta: maguknak akarják a hatalmat. Ez teljesen így van. Honnan tudjuk, hogy mindenkinek jó lenne a jedik "békéje"? Pl. a Mandaloriaknak és a sith-eknek biztosan annyi lenne... Is there peace?
Post tenebras lux
#32499 Kegan 2007. január. 21. 22:25
Kegan
Én a KOTOR-t csak 1szer játszottam végig sötét oldalon, hogy miért, mert ki kellett nyírnom Jolee papát, Juhani-t, Mission-t és persze később Zalbaar-t is (először Mission ellen fordítottam, aztán a Star Forge-on rájött, hogy ráerőltettem az akaratom, hogy ölje meg Mission-t). Mondjuk női karakterrel is megnéztem a gonosz befejezést és akkor feljön Carth, hogy megpróbáljon visszatéríteni a világos oldalra. Elméletileg meg lehet csinálni, hogy elmész vele, Bastilát ott hagyod (szegény, hüpp...) de nekem nem adta meg azt az opciót...

Canderous-al pedig az a jó, hogy ha hátulról gránátozol. Nekem mindig annyi volt belőle mint a nyű mire már a Star Forge-on jártam.

"Sith módszere az árulás" hát igen megszívta szegény Dooku meg később Sidius is.
#32498 Tenebra 2007. január. 21. 22:23
Tenebra
#32322 :: Marka Ragnos (2007. január. 21. 16:43)
A jóvá válásra az utolsó lehetőség Rakata Prime-on van. Ha nemet mondasz Bastilanak... De gonosznak lenni télleg jó, főleg mikor mindenkit kijátszol egymás ellen, az a kedvencem mikor visszatérek Bastilaval a templomból, aztán meglátogatom a fekete rakatákat és kinyírom őket. A fehérekkel már azelőtt végezttem. "A Sith módszere az árulás" Múltkor Joleeval kegyetlenül nagy csatát vívtunk, nála volt az erő köpenye, nállam az őrző szíve... azt hagytam hogy Revan csépelje semmi extra vágás csak alaptámadás.... negyed órára ott hagytam őket a vacsi véget, de amikor visszajövök még alig sérültek, Jolee gyógyította magát átlagosan két vágásonként. Revan meg egy tegeneration inplant gyógyította. Az volt a legmekkhökkentőbb hogy amikor meguntam a dolgot és neki áltam komolyan elpáholni a vénb csibészt még úgysem sikerült Az erő köpenye visszatöltötte a forcepontjait, így mindig tudta használni a gyógyítást magán. és csak erőlökések meg erővillámok használatával sikerült kiiktatnom, nagyon kemény volt...
LOL. Milyen trükkök már . Ilyen erőköpenyt hol lehet találni? Mert én nem emlékszem most hirtelen (mondjuk még csak másodszorra játszom, tehát érthető ). Egy hasonlóra emlékszem, a Star Forge-on lehetett "venni", Dark Jedi Master robe volt a neve... Hasonló ahhoz?

"The Dark Side is more powerful!" <-- Ez vezet engem . Sajnos én emiatt soha nem fogom meglátni, hogy mi lehetett a KotOR másik befejezése . Egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy a jedik pártjára álljak. Más játékban simán megy, de valahogy a SW univerzuma nagyon magához láncolt ilyen szempontból, és képtelen vagyok a (szerintem álságos) jedi rendet támogatni, vagy segíteni. Egyszerűen nem bírnék nyálas szavakat osztogatni a karaktereknek.... Pl.: "There is no emotion; there is peace" . Ha magába tartja az ember a dühét és az érzelmeit, akkor beteg lesz... Vagy egyszerűen csak átgázolnak rajta . Ezt megcsinálták a Star Wars történetében sokszor a jedik-kel. Amit a jedik bölcsességnek hívnak, az szerintem inkább naivság. De ez nagyon szubjektív, mert hatalmas anti-jedi vagyok .
Post tenebras lux
#32322 Marka Ragnos 2007. január. 21. 16:43
Marka Ragnos
A jóvá válásra az utolsó lehetőség Rakata Prime-on van. Ha nemet mondasz Bastilanak...
De gonosznak lenni télleg jó, főleg mikor mindenkit kijátszol egymás ellen, az a kedvencem mikor visszatérek Bastilaval a templomból, aztán meglátogatom a fekete rakatákat és kinyírom őket. A fehérekkel már azelőtt végezttem.

"A Sith módszere az árulás"

Múltkor Joleeval kegyetlenül nagy csatát vívtunk, nála volt az erő köpenye, nállam az őrző szíve... azt hagytam hogy Revan csépelje semmi extra vágás csak alaptámadás.... negyed órára ott hagytam őket a vacsi véget, de amikor visszajövök még alig sérültek, Jolee gyógyította magát átlagosan két vágásonként. Revan meg egy tegeneration inplant gyógyította.

Az volt a legmekkhökkentőbb hogy amikor meguntam a dolgot és neki áltam komolyan elpáholni a vénb csibészt még úgysem sikerült Az erő köpenye visszatöltötte a forcepontjait, így mindig tudta használni a gyógyítást magán. és csak erőlökések meg erővillámok használatával sikerült kiiktatnom, nagyon kemény volt...
#32286 Tenebra 2007. január. 21. 14:49
Tenebra
#32267 :: Marka Ragnos (2007. január. 21. 12:26)
Sajnos ki kell ábrándítsalak, Juhanni keményen ellened fog fordulni és őt is és az öreg Bindo mestert is le kell gyaknotok...Mármint Bastila-val. Juhani igaz Jedivé vált azzal hogy visszahoztad a sötét oldalról és semmi pénzé nem fog visszatérni a gonosz útjára. Ha elbeszélgetsz Juhanival és eljutsz oda, hogy beszél rabszolga mivoltjáról, és mikor felhergeli magát és te tovább hergeled, ahelyett hogy a jedi kódex tanaíra figyelmeztetnéd, magától csillapodik le és aztán megbukik a juhani mellékküldetés...
Hát ez nem jó hír . Ahhoz, hogy 3 jedivel apríthassak a Star Forge-on jóvá kellene vállnom? LOL... Ez nem a sötét oldal útja . A sötét oldal mindig a könnyebb út volt, de Canderous-szal irtani a végén nehezebb, mint egy képzett jedivel. Bár én nagyon szkeptikus vagyok, így ki fogom próbálni, hátha . Bár ahogy a párbeszédekre emlékszem, nem én döntöm el, hogy megölöm-e Jolee-t .

Amúgy nem tetszett az, hogy pont az öreggel kellett végeznem... Ilyen szempontból jobb a KotOR 2, ahol presztízseket lehet gyűjteni, és így nem kötött a karakterek hozzánk való viszonya, hanem mi alakítjuk. Itt is szívesen elfogadtam volna, ha legalább Juhani-t térítgethetem . Az öreg meg már elég öreg ahhoz, hogy ne szaladgáljon egyik oldalról a másikra. De mindenképp sajnáltam, mert szimpatikus volt... De hát ha Bastilla formás idomai vagy a vén jedi között kell választanom, akkor Bastilla a nyerő... Meg a sötét oldal. Hát, áldozatok... Erről szól a KotOR...
Post tenebras lux
#32267 Marka Ragnos 2007. január. 21. 12:26
Marka Ragnos
Sajnos ki kell ábrándítsalak, Juhanni keményen ellened fog fordulni és őt is és az öreg Bindo mestert is le kell gyaknotok...Mármint Bastila-val. Juhani igaz Jedivé vált azzal hogy visszahoztad a sötét oldalról és semmi pénzé nem fog visszatérni a gonosz útjára.

Ha elbeszélgetsz Juhanival és eljutsz oda, hogy beszél rabszolga mivoltjáról, és mikor felhergeli magát és te tovább hergeled, ahelyett hogy a jedi kódex tanaíra figyelmeztetnéd, magától csillapodik le és aztán megbukik a juhani mellékküldetés...
#32256 Tenebra 2007. január. 21. 12:00
Tenebra
Megvettem a KotOR-t (hogy miért vizsgaidőszakban, nem tudom ), mivel már nagyon kezdett hiányozni (2 éve játszottam vele ). Ismét magába szívott végre a SW! Ezúttal egy nagyon ütős karit sikerült létrehozni... 2 éve easy-n vittem, és elég kínszenvedés volt, mert akkoriban még nem nagyon értettem az RPG-khez (Baldur's Gate és Icewind Dal volt előtte... De azért más volt az is )... Most viszont igyekeztem összerakni olyan tulajdonságokat, amelyek passzolnak a Soldier-Jedi Guradian kombóhoz... És meg kell mondjam: Normalon nagyon könnyű lett a játék...

Ezúttal próbálok bölcs-sötét jedi lenni . Vagyis mérlegelve az első végigjátszás hülyeségeit, most 3 jedi lesz majd a csapatban, mivel Juhani-t áttérítettem . De persze majd választania kell .

. Mert ugye nálam az kizárt dolog, hogy light side . Az erő csak egy eszköz... Mely engem szolgál. Arra való, hogy hatalmat gyakoroljak a gyenge akaratúak felett .

Majd a második részt is lassan beszerzem, bár azt már végigvittem normálisan, átgondoltan is . De én a KotOR-ban akarok létezni! Annyira jó játék .
Post tenebras lux
#31721 Marka Ragnos 2007. január. 19. 08:57
Marka Ragnos
Nézzd meg a magyaritas. hu oldalon!

Ja és a sok Userbart egyesítsd vagy töröld mert ezért a főnőkség keményen büntet....
#31700 X-CaesaR 2007. január. 19. 07:20
X-CaesaR
#31403 :: Marka Ragnos (2007. január. 18. 12:24)
Hát ezzel igazán sokra megyünk mit ne mondjak... Ha egy kicsit részletesebben megfogalmaznád a gondolataidat, állításodat esetleg egy link keretei között megosztanád velünk megköszönném
Sziasztok,
nem tudjátok, hogy a KotOR 2-höz dobtak már ki magyarítást? Angolul már majdnem végigtoltam, de magyarban azért élvezetesebb. thx
#31403 Marka Ragnos 2007. január. 18. 12:24
Marka Ragnos
Hát ezzel igazán sokra megyünk mit ne mondjak... Ha egy kicsit részletesebben megfogalmaznád a gondolataidat, állításodat esetleg egy link keretei között megosztanád velünk megköszönném
#31399 krum91 2007. január. 18. 12:13
krum91
#29694 :: fyktyvf (2007. január. 11. 16:28)
Valami konkrét vagy csak a Lucasarts bejelentése?
Konkrét bejelentés
#29694 fyktyvf 2007. január. 11. 16:28
fyktyvf
#29642 :: krum91 (2007. január. 11. 12:07)
üdv!nemrég olvastam h lesz kotor 3!gondoltam szolok(lehet h már tudjátok)
Valami konkrét vagy csak a Lucasarts bejelentése?
#29642 krum91 2007. január. 11. 12:07
krum91
üdv!nemrég olvastam h lesz kotor 3!gondoltam szolok(lehet h már tudjátok)
#27717 Hellboy 2007. január. 05. 15:52
Hellboy
Nekem is volt ilyen érted órákon át járkálok nézem a küldi szövegét már megcsináltam és semmi.Azért jó játék
#27468 fyktyvf 2007. január. 04. 19:56
fyktyvf
#27465 :: Hellboy (2007. január. 04. 19:52)
A bugokról igy eszembe jutott az mikor nekem mindig csinált pár óra játék után kilépett.Ezt remélem orvosolya egy patch ,mert akkor lehet megint nekiesek a gam-nek
Engem legjobban a quest hibák idegesítettek, ami miatt nem lehetett egy-két küldit megcsinálni... Ja meg a befejezhetetlen Redemption küldetés nagyon idegesített.
#27465 Hellboy 2007. január. 04. 19:52
Hellboy
A bugokról igy eszembe jutott az mikor nekem mindig csinált pár óra játék után kilépett.Ezt remélem orvosolya egy patch ,mert akkor lehet megint nekiesek a gam-nek
#27461 fyktyvf 2007. január. 04. 19:46
fyktyvf
#27459 :: Hellboy (2007. január. 04. 19:45)
Eszméletlen RPG feeling-je van.A végigjátszása 60 óra és ez nekem egy hét alatt röpent el, mert annyira jó volt hát igen tőle is lehetne mit tanulni. Mellesleg rájöttem ,hogy nekem akkor nem volt netem igy a pacheket se tudtam felrakniu ,mert nem tudtam beszerezni.Azok sokat javitanak rajta?
Nem olyan szembeötlő dolgok, talán csak néhány bugot... Viszont a prisoneres küldit a Citadel Stationön ne javították ki...
#27459 Hellboy 2007. január. 04. 19:45
Hellboy
Eszméletlen RPG feeling-je van.A végigjátszása 60 óra és ez nekem egy hét alatt röpent el, mert annyira jó volt hát igen tőle is lehetne mit tanulni.
Mellesleg rájöttem ,hogy nekem akkor nem volt netem igy a pacheket se tudtam felrakniu ,mert nem tudtam beszerezni.Azok sokat javitanak rajta?
#27445 fyktyvf 2007. január. 04. 19:33
fyktyvf
#27438 :: Hellboy (2007. január. 04. 19:25)
Ebben igazad van.Csak én nem éreztem a hangsúlyt az erőkön sem ,mert nem volt döntő hogy ezt vagy azt használod.Nekem olyan gördülékenyen ment minden ,hogy ez is gond volt.Nekem.
Hehe... Engem a Jediben jobban megragadtak az Erők... Így a főkari eszméletlen nagy Wisdommal hátulról Kreiával leperzselt mindenkit, akit meg nem, azt valamelyik másik Jedi felaprította... Ja és egy fatális hiba a játékban: férfi karakterrel, hatalmas előnyre tehetsz szert! Handmaident megkapva ha trainelgetünk vele akkor a második verekedés után megkapjuk a Force Precognition (azt hiszem ez a neve) mindig aktív Erőt, ami azt jelenti, hogy a Wisdom módosítót hozzáadjuk az AC-hez! Azért egy 30-as buffolt Wisdom esetében +10 bónusz! Sőt 36-os Wisdom esetében (nekem ekkora volt, minden táppal) 13! Így mindenféle többi Armor Bonussal együtt elképesztő AC értéket lehet elérni, ami, azért nagyon nagy előnyt jelent...
#27438 Hellboy 2007. január. 04. 19:25
Hellboy
Ebben igazad van.Csak én nem éreztem a hangsúlyt az erőkön sem ,mert nem volt döntő hogy ezt vagy azt használod.Nekem olyan gördülékenyen ment minden ,hogy ez is gond volt.Nekem.
#27431 fyktyvf 2007. január. 04. 19:18
fyktyvf
#27428 :: Hellboy (2007. január. 04. 19:16)
Én nem választottam prestige clast vagy csak nem tudtam ,hogy kell pedig voltam max-on jó is meg rossz is.Nekem egyetlen egy bajom van a KOTOR 2-vel ,hogy olyan kétszer végigtolod és placcs.Pedig még a beszélgetések is nagyon jók amiből rengeteg van és mégis olyan unalmas lesz és ennek szerintem a harc az oka.Mármint nekem elég iritáló volt mikor pár óra után midig megál beállit a támadást és akkor gomb nyom harc és akkor mmég közben újra megcsinálni.Szerintem ez az egyetlen dolog ami nincs a helyén benne és csak emiatt játszottam csak 1.6-szor végig.Ne értsetek félre eszméletlen jó játék ,de mégis itt hibádzik.
Hm, hát ez engem nem zavart, pont azért, mert a harc nagyon nem volt hangsúlyos. Igaz sok volt belőle, de mire éppen unni kezdtem volna jött egy új cutscene. És a sok Erő képesség miatt élvezetes volt különböző taktikákat kidolgozni...
#27428 Hellboy 2007. január. 04. 19:16
Hellboy
Én nem választottam prestige clast vagy csak nem tudtam ,hogy kell pedig voltam max-on jó is meg rossz is.Nekem egyetlen egy bajom van a KOTOR 2-vel ,hogy olyan kétszer végigtolod és placcs.Pedig még a beszélgetések is nagyon jók amiből rengeteg van és mégis olyan unalmas lesz és ennek szerintem a harc az oka.Mármint nekem elég iritáló volt mikor pár óra után midig megál beállit a támadást és akkor gomb nyom harc és akkor mmég közben újra megcsinálni.Szerintem ez az egyetlen dolog ami nincs a helyén benne és csak emiatt játszottam csak 1.6-szor végig.Ne értsetek félre eszméletlen jó játék ,de mégis itt hibádzik.
#27416 fyktyvf 2007. január. 04. 19:01
fyktyvf
#27323 :: Marka Ragnos (2007. január. 04. 17:42)
Ez ostobaság... elég ha egy kicsit bepirulsz, vagy elkékülsz és választhatsz prestige clast. Normál Piros vagy Normál kék legyen a háttér. Semmi füst semmi fényes aura. Azután pedig szürkülj maradj egyensúlyba. És igazad van maradj szürke az a legjobb, révén akkor az egyes erőtrükkök egységesen ugyanannyiba kerülnek. Szürkéknek áll a világ, és mindenben tessék Kreiára hallgatni. A legnagyszerűbb lény akivel valaha dolgom volt. De tényleg tessék rá hallgatni, és mindenhová magaddal vinni.
Ostobaság? Hát nem tudom, ne ítélj elhamarkodottan, tényleg ostoba vagyok, de azért nem kell hangoztatni . Nálam csak nagyon az egyik oldal felé eltérve tudtam Prestige Classt választani. Mikor először játszottam, már kb. a kék rész feléig kitért a mutató, azaz tök kék aura volt, de még akkor se tudtam Prestige classt választani, egészen a 23. szintig kellett húzni, csak akkor tértem ki annyira, hogy Kreiánál aktiválódott. Ez saját tapasztalat, és eredeti játék, úgyhogy kérlek, gondold meg, mielőtt azt mondod, "ostobaság" mert azért nem esett jól...