Közeledve az Xbox One novemberi megjelenéséhez, a Microsoft szépen lassan elárul minden lényeges dolgot a konzolhoz kötődő fontosabb új szolgáltatásokról -- a platform fő információközpontján eddig volt már szó az új matchmakingről és a játékosok osztályozásáról, most pedig azt olvashatjuk, hogyan fog menni a játékok és az Xbox Live Gold tagságunk megosztása. 

Xbox One játékok megosztása

Az Xbox One konzolra letöltött digitális játékok megosztása pofonegyszerű, hiszen amit megvettünk a profilunkkal, ahhoz bárki hozzáférhet az otthoni konzolunkon, ha pedig egy másik gépen jelentkezünk be, akkor mi letölthetjük a kívánt játékunkat arra a gépre, s az adott konzol használói hozzáférhetnek ehhez a programhoz, mindaddig, míg mi be vagyunk jelentkezve.

Abban az esetben, ha ezen az úgymond idegen gépen megvásárolunk egy játékot, az a program az otthoni Xbox One-on is jelen lesz, hogy bárki hozzáférhessen, a saját gépen ugyanis nem kell a játék tulajdonosának bejelentkezve lenni ahhoz, hogy az otthoniak használhassák a játékait.

Akárcsak a lemezes programokhoz, úgy a digitális tartalmakhoz sem szükséges az internetkapcsolat, de a Microsoft figyelmeztetett minket arra, hogy az igazán teljes élményt az Xbox Live használata jelenti.

Xbox One: játékok és a Gold tagság megosztása

Xbox One: Gold tagság megosztása

A Gold tagságban való osztozkodás lényegében két részre oszlik: amikor otthon vagyunk és amikor egy másik gépen játszunk, a lehetőségek viszont hasonlóak, vagyis mások is élvezhetik a multiplayer módot vagy a prémium szolgáltatásokat anélkül, hogy nekik lenne előfizetésük.

Az otthoni konzolunkon bárki és bármennyi ember élvezheti az Xbox Live Gold előfizetésünk előnyeit, anélkül, hogy a gép tulajdonosa be lenne jelentkezve. Csupán egy profilt kell létrehozniuk, vagy bejelentkezni a meglévővel, és máris indulhat a játék. Ezzel szemben, ha egy haverunk gépén töltjük az időnket, csak be kell jelentkeznünk, s abban a pillanatban a Gold előfizetésünk a minket vendégül látó számára is elérhetővé válik.

Ha már van Xbox Live Gold előfizetésünk az Xbox 360-on, az az új konzol eljövetelére is megmarad, sőt akár a két gépen egyszerre is bejelentkezhetünk előfizetőként, nincs korlátozás, a tagságunk megosztása viszont Xbox One-exkluzív.

xbox-one-alt3.jpg