Az Xbox One bejelentése óta a Microsoft számos ponton változtatott az új konzoljával kapcsolatban: többek között megszüntették a folyamatos internetkapcsolat megkövetelését, lehetővé tették, hogy a független fejlesztők önállóan adják ki a játékaikat a konzolra, illetve a Kinect csatlakoztatása sem kötelező már. Mindezt annak az óriási elégedetlenkedésnek a tükrében tették, ami a bejelentés követően jelentkezett, próbálva rendbe hozni az egyébként a céget váratlanul érő reakciók által okozott helyzetet.

A terméktervezési osztály vezetője, Albert Penello azt nyilatkozta, hogy a céget meglepte, mennyi negatív visszajelzés érkezett az Xbox One stratégiáját illetően. A Microsoft komolyan úgy gondolta, hogy a Steam és az iOS nyomdokaiban járva az embereknek tetszeni fog a digitális terjesztés kihangsúlyozása, s noha voltak/vannak olyanok, akiknek mindez bejön, nagyon hangosak voltak azok, akik ellenezték az egészet. Penello szerint ezek az emberek valahogy a fejükbe vették, hogy valami gonosz, felhasználóellenes dolgot csinálnak.

Ha az Xbox One bejelentését újra megtehetnék, akkor egészen másképpen kommunikálnák a konzol lehetőségeit. Penello például nem jelentette volna be ilyen korán a digitális lehetőségeket, hiszen úgy véli, a vásárlók még nincsenek erre felkészülve, de biztos abban, hogy idővel majd felismerik, mit terveztek. Szerinte a lemezes termékek előbb-utóbb el fognak tűnni a piacról, hamarabb, mint azt sokan gondolnák. 

xbox-one-alt2.jpg