Inkább bele sem mennénk abba, hogy milyen „karriert” tudhat maga mögött a kérészéletű The Day Before, hiszen aki egy picit is követte a játékvilág eseményeit, az tudja, hogy az alkotás felett bábáskodó Fntastic voltaképpen összehozta az ipar egyik legnagyobb átverését – persze a többség azért sejtette, hogy nagyjából semmi sem igaz abból, amit a fejlesztők állítottak. A programról rögtön a megjelenése után kiderült, hogy se nem nyílt világú, se nem MMO, ráadásul minden létező szempontból kimerítette az igénytelenség fogalmát, így aztán nem csoda, hogy a játék (bár ezt a szót akár idézőjelbe is tehetjük) pillanatok alatt az enyészeté lett, a bloggereket hibáztató Fntastic pedig lényegében kiszállt az internetből. Könnyedén azt gondolhatnák, hogy ezzel véget is ért ez a megfilmesítésért kiáltó história, ám itt jön a Shyamalant megszégyenítő csavar, az említett stúdió ugyanis a jelek szerint feltámadt a hamvaiból, és rögtön ki is nyújtotta a kezét a pénztárcánk felé.

Bizony, jól olvastátok, a Fntastic jól láthatóan újra nyeregbe szállt, méghozzá nem is akárhogy, hiszen amellett, hogy újra él a szingapúri székhelyű brigád weboldala (ahol külön kiemelik, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt), még egy új játék is bejelentésre került a kooperatív élményekre kihegyezett Escape Factory képében. A program első ránézésre leginkább a Fall Guys-ra hajaz, ám mivel a The Day Before-nak sem sok köze volt a The Divisionhöz, ennél a csapatnál nem igazán tudni, hogy mire is számíthatunk. Annyi azonban biztos, hogy a stúdiónak 15 567 ropogós dollárra lenne szüksége a projekt befejezéséhez – ha valamilyen oknál fogva bizalmat szavaznátok a mindenkit átverő fejlesztőknek, ITT találjátok a Kickstarter oldalt, a Steamen pedig már a demo is elérhető.

Egyszerűen annyira szürreálisnak tűnik ez az egész visszatérés, hogy azt gondolná az ember, egy puszta trollkodásról van szó, ám tekintve, hogy a weboldal mellett már a Valve platformjára is felkerült az új portéka, bizonyára valóban a Fntastic 2.0-val állunk szemben. Amiből egyébként szinte biztosan nem lesz semmi, mert a kommentek alapján nagyjából mindenki a pokolra kívánja a készítőket (meglepődik ezen bárki is?), az pedig maga lenne a csoda, ha összegyűlne a fent említett összeg. Jó kérdés tehát, hogy mégis mire számítottak a fejlesztők ezzel a lépéssel, mindenesetre el kell ismerni, hogy legalább kétszer álltak sorba, amikor a kurázsit osztogatták.

A borítóképek forrása: IGN