Azonban ne csak a hideg és melegburkolatok színével és textúrájával foglalkozzunk, hanem olyan gyakorlatias kérdésekkel is, mint hogy energetikailag hogyan alakítjuk ki a házunkat.

Milyen típusú szigetelést válasszunk?

Az, hogy leendő otthonunkat milyen költséggel tudjuk fenntartani majd, a kezdeti szakaszban elkövetett hibáink vagy a kellő előretekintés fogja meghatározni. Figyelve a klíma változását, illetve a világpiaci tendenciákat, biztosan állíthatjuk, hogy az energiaárak nem lesznek olcsóbbak a jövőben.

natura.jpeg

Mikor hőszigetelésre gondolunk, érdemes tehát valami olyan energiahatékony, modern megoldást választanunk, ami egyben természetes és környezetbarát is. Az utóbbi időben a befújásos hőszigetelések egyre népszerűbbé váltak, ugyanis gyorsan, tisztán és nagyon alaposan lehet velük dolgozni.

STEICO Floc, azaz a befújásos cellulóz hőszigetelés

A Naturica Groupnál elérhető cellulóz szigetelés szintén a fújható hőszigetelések táborába tartozik. Újrahasznosított újságpapírból készül, és kifejezetten jó hatásfokú, hatékony hőszigetelőként működik. Ez a típusú szigetelés az épületszerkezeten keresztüli hőterhelést nyújtja el. Így a napi hőmérséklet-ingadozás kevéssé érzékelhető a házon belül, leginkább akkor vehetjük észre, ha szellőztetünk.

Több kiváló tulajdonsága is van a cellulóz szigetelésnek, ilyen például a tűzállósága, valamint a hangszigetelő képessége. Azért is fontos, hogy befújásos technikával is alkalmazható, mert így a szigetelés résmentes lesz, ez pedig ugyancsak növeli annak hatékonyságát.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a cellulóz szigetelés télen és nyáron is egyaránt kiválóan szigetel és igazán modern megoldás, és környezettudatosnak is tekinthetjük az újrahasznosított alapanyag miatt.

Melyik gyártó termékeit válasszuk?

A STEICO csoport a világ legnyagobb természetes hőszigetelőanyag gyártó, ami kifejezetten természetes, fenyőfából készíti hőszigetelő anyagait és tartósszerkezeti elemeit. Termékeik Magyarországon is elérhetőek és tapasztalt szakmai háttér segít minket a választásban.

A STEICO Floc termék alkalmas lehet egy régi gerendás szerkezet hőszigetelésére is, de használhatjuk rácsos szerkezetek esetében, valamint a tető, a fal és a födém szigetelésére is. Felhasználása sokrétű és a legtöbb építőipari szerkezet esetében alkalmas lehet a hőszigetelésre.

Fontos tulajdonsága, hogy az épületek páratartalmának szabályozásában is segít, páraáteresztő szerkezetekhez is alkalmas, valamint kiváló hőszigetelő képessége nemcsak a téli, hanem a nyári hónapokban is megmutatkozik. Így egész évben érzékelhetjük alkalmazásának előnyeit.