Szögezzük le rögtön a legelején, hogy nem vagyunk web3 és NFT szakértők és egyetlen szóval sem állítjuk, hogy nincs jövője ennek az iránynak. Az viszont tény - és ezt a vak is látja - hogy az a lendület és hype, ami a kezdeti években az NFT-k körül volt, hamar alábbhagyott, szinte teljesen eltűnt. Így történhettek meg az olyan esetek is, mint hogy Logan Paul anno 623 ezer dollárért vásárolt egy NFT-t, aminek értéke néhány év múlva 98,5%-ot zuhant és azóta is messze van a nyereségtől.

Hogy ennek mi az oka és mi a mögöttes sztori, azt nem most fogjuk megfejteni. Ahogy a web3ról sem most fogunk ódákat zengeni, de Esport1-es kollégáink korábbi anyagaiból gyorsan és érthetően képbe kerülhetsz a fogalmakkal:

Túlzás lenne azt állítani, hogy újra felívelő pályára kerültek az NFT-k, de a Ubisoft például még lát bennük fantáziát. Még akkor is, ha két korábbi NFT-projektjük már megbukott. De majd most, harmadjára!

Ezúttal a Double Jump.Tokyo csapatával álltak össze, akikkel úgy tűnik tető alá hozzák a még 2023-ban bejelentett Champions Tactics című web3 alapú játékukat. A programban különböző hősöket, bajnokokat tud a játékos összegyűjteni NFT-k vásárlásával és gyűjtésével, hogy aztán a hősöket 3 fős csapatokba rendezve más játékosok csapatai ellen küzdjenek, persze akkor is az NFT-ket kergetve.

Meglátjuk ezúttal mi sül ki belőle. Tekintve, hogy az NFT piac vézna árnyéka csupán néhány évvel ezelőtti önmagának, picit bosszantó, hogy erre időt, energiát és pénzt áldoz a Ubisoft, miközben mondjuk az évek óta várt Prince of Persia Remake fejlesztőit megint leépítették...