Sokszor a számok, a statisztikai bűvöletében zajlanak a CS:GO meccsek és tény, hogy ezek többnyire be is válnak. Van azonban a 10-ből az az 1 esett, amikor borul minden, amikor a kiscsapatok felszívják magukat és amikor a legjobb, legizgalmasabb mérkőzéseket látjuk. A 2021 V4FSF tegnapi napja pont ilyen volt.

v4444.jpg

Már a Bo1-es nyitómeccsek is nagy fordulatokat hoztak, az akár bajnokesélyes csapatok sorban bukták el a mérkőzéseket, míg a statisztikailag gyengébb ötösöknek akkora boostot adott a pazar LAN élmény, annyira jól sikerült a felkészülésük, hogy szaporán gyűjtötték maguknak a nyertes köröket és végül a győzelmet is be tudták zsebelni.

Többek között a Magyar E-sport Válogatott is sikerrel vette az első akadályt. Rácáfoltak azokra, akik nem hittek a csapatban és egy gyengécske támadó oldal után, parádés védekező játékkal lepték meg és verték meg a Fiend bolgár ötösét.

A hosszú meccsnap második felében pedig a már Bo3-mas, a kiesés elkerüléséért játszott összecsapások sem hazudtolták meg magukat. Miután felborult a papírforma a nyitómeccseken, úgy hozta a játék, hogy késő délután a SINNERS és az NDE AGO csapott össze. Előzetesen mindkét csapatban benne volt akár az is, hogy a döntőig jutnak, a meccs végére azonban csak egyikük maradhatott játékban.

A cseh szurkolók örömére itt már nyoma sem volt a SINNERS kicsit talán fáradt, meglepett játékának. Lengyel ellenfeleik ellen ismét azt a csapatot láttuk, amelyik már az International Online Cup alatt is verhetetlen volt. Oskar ismét remekül forgatta az AWP-t, ráadásul rengetegszer szerzett vele nyitófraget, SHOCK szokásához hűen zsinórban nyerte az 1vX clutchokat, NEOFRAG pedig semmit sem bízott a véletlenre, gyakorlatilag megállíthatatlan volt mindkét pályán.

Hiszen elég volt két pálya, a SINNERS 2-0-ra nyerte az NDE AGO elleni meccsét. Hiába volt például F1KU minden erőfeszítése mindkét pályán, vagy a mindössze 18 éves kRaSnal lendületes játéka, a SINNERS kiejtette őket a versenyből.

Jól mutatja a nyitómeccsek meglepetését, hogy a négy IOC-ből továbbjutott csapatból három a kiesés szélén állt az este. Elsőként a SINNERS hárította sebzéseket és megúszták az első napos búcsúzást, később pedig a Fiend és a Wisla Krakow lépett szerverre.A Magyar E-sport Válogatottól vereséget szenvedő bolgárok beugróval érkeztek a versenyre, ez pedig láthatóan megborította a csapatösszhangot. Legalábbis a meccs elejére biztosan. Dust2-n bár a pontszámok egy szoros meccset mutatnak, valójában szinte végig a Wisla Krakow volt játékban, míg a Fiend leginkább a lepattanókra csapott le. 16-13-ra így is a lengyelek neve mellett landolt az első pályagyőzelem, azzal viszont nem számoltak, hogy a bolgárok Infernóra érkezve tökéletesen kiismerték a játékukat, azt az AWP-re hagyatkozó játékot, amivel a IOC-ben még eredményesek voltak, LAN-on viszont már nem.H4rnnak kellett felvenni a kesztyűt Markossal szemben, ez pedig maradéktalanul sikerült is. Dust2 után Infernón és Overpasson is visszalőtte a lengyel AWP-ket, ezzel szinte mindig megszerezte csapatának az előnyt vagy éppen megfordította a szorult helyzeteket.Végül egy pályás hátrányból fordította meg a meccset a Fiend, 0-1-ről 2-1-re nyerte meg az összecsapást, amivel ők életben maradtak a B csoportban, a Wisla Krakow viszont kiesett.

A V4FSF ELSŐ NAPJÁNAK EREDMÉNYEI:

  • SINNERS 11:16 ONYX
  • NDE AGO 16:19 eSuba
  • Fiend 13:16 Magyar E-sport Válogatott
  • Wisla Krakow 10:16 Enterprise
  • SINNERS 2:0 NDE AGO
  • Fiend 2:1 Wisla Krakow

Ma két rendkívül fontos meccsel folytatódik a verseny. 13 órától az ONYX és az eSuba csapnak össze, 16:30-tól pedig a Magyar E-sport Válogatott és az Enterprise. Mindkét mérkőzés a továbbjutásért megy majd, a győztesek már biztosan ott lesznek a Top 8-as main stage-ben is, ahol olyan csapatok ellen játszhatnak majd, mint a Gambit, az Entropiq, a Movistar Riders vagy a BIG.

Kövessétek az eseményeket ma is! Szurkoljatok kedvenceiteknek a magyar vagy akár az angol közvetítésen is.