Until I'm Gone bejelentésA kalandjátékok valahogy mindig többet adnak, mint amit elsőre ígérnek. Míg a legtöbb akciójáték a betöltést követően némi csalódást okoz az embernek, addig az előbb említett műfaj általában hozza a színvonalat. Persze nyilvánvalóan itt nincs akkora követelmény, nem kell Crysis szintű grafika, százféle modellezés, de még csak óriási terepszemle sem (pl. egy híres második világháborús csatatér esetében). A történet persze mindig legyen erősen kidolgozott, a főbb szereplők és szinkronhangjaik legyenek a lehető legtökéletesebbek, s a muzsikának is hoznia kell a színvonalat. Legyen ennyi a bemelegítés, most pedig nézzük meg a legújabb jövevényt egy kicsit közelebbről!

Until I'm Gone bejelentésA Csehországból származó Faraway Studios munkásai egy új, point & click kivitelű horror kalandjátékot szeretnének az idén mindenki számára elérhetővé tenni. Ez idáig semmi igazán eget rengető újdonságot nem takar, azonban mindezt teljesen ingyen tálalják majd elénk a 2008-as év folyamán. De tulajdonképpen mire is számíthatunk az Until I'm Gone (mert bizony ez a játék címe) sztoriját illetően? Hát nyilvánvalóan mint minden ilyen típusú játékban, itt is van egy főszereplő, akinek sorsa hatalmas fordulatot vesz - természetesen horrorjáték esetén erősen rossz irányba. Nathan egy teljesen normális férfi, aki hőn szeretett felesége mellett szeretné tölteni az ünnepeket. Igen ám, de csak hamar kiderül, hogy mégsem olyan hőn szereti drágalátos kedvesét, mint elsőre hittük! Nathan szeretője telefonon értesíti partnerét a szenteste folyamán, hogy azonnal utazzon el hozzá, különben mindent kitálal feleségének. Másnap máris útra kelünk, hogy a hölgy értesülésére adjuk döntésünket - mely nem mellette szól. Ekkor a természet felesküdik ellenünk, autónk nem indul el, a nappal éjszakába csap át és az időjárás sem túl fényes. Egy hotelben kötünk ki, ahol is furcsa dolgok veszik kezdetét a rémisztő éjszakának...

Természetesen néhány képpel is tudunk szolgálni már így a legelején, s hasra ugyan valóban nem esünk a külső megjelenéstől, de úgy vélem, egy kalandjáték esetén ez másodlagos szempont. A történet egész jó, reméljük minden más is a helyén lesz.