GURU Extra ***A hírek popupjaA Fumax kiadó első 2012-es kiadványa nem más, mint a Christopher Golden által jegyzett Uncharted: A negyedik labirintus című kalandregény. Igen, az Uncharted-széria négy játék és egy hatrészes képregénysorozat után tovább terjeszkedik, s hamarosan regény formájában is kalandozhatunk egy jóízűt.

A magyar nyelven megjelenő, 350 oldalas műben Nathan Drake-et New Yorkba hívja mentora, Victor Sullivan, miután régi barátját, a világhírű régészt, Luka Hzujakot holtan találták manhattani lakásában. A feladata tehát adott: Drake-nek, Sullivannek és Hzujak lányának, Jadának ki kell deríteni, miért halt meg a tudós.

Az Egyiptomot és Görögországot érintő kutatás során a triónak az alkímia egyik ősi mítoszát kell megoldania, arról nem is beszélve, hogy meg kell találniuk három elveszett labirintust, a hab a tortán pedig az, hogy a nyomozás során egy negyedik, titkos labirintus is előkerül, ahol egy óriási kincs és páratlan hatalom várja a kalandorokat. Ezt azonban szörnyek védik, így hát újabb életveszélyes kalandnak néz elébe Drake -- pont, ahogy azt szeretjük.