VIGYÁZAT, SPOILEREK ÉS SZUBJEKTÍV GONDOLATOK KÖVETKEZNEK TELJES ÖSSZE-VISSZASÁGBAN!

Erősen nyitott a Sárkányok háza 2. évada (az első négy epizódról szóló beszámolónkat itt találjátok), és egyre durvább dolgok történtek benne, de aztán mintha alábbhagyott volna a lendület. Az egyik legfájóbb pont számomra, hogy az első évad legmenőbb karakteréből, Daemonból egy töketlen, haluzós félnótást csináltak, aki hirtelen most belepillázott a jövőbe, a néző számára már ismerős képsorokat felvillantva, így emlékeztetve mindenkit, hogy amit néz, az Trónok harca-matéria. Remélem a következő évadban kicsit helyrejön, és kap egy epikus lezárást (neadjisten' Aemonddal összecsapva), mert amit az első évad felépített, a másodiknak sikerült lerombolnia vele kapcsolatban.

Az epizódról epizódra egyre gyönyörűbb Rhaenyra is csak egy helyben topogott, egy Kevin Sorbo-féle Herkulest megszégyenítő ikres sztorivonallal, indokolatlan leszbikus kalanddal, és a legrosszabb anya cím elnyerésével - erről Jacaerys tudna mesélni, aki mindvégig kiállt mellette. Rhaena pedig otthagy csapot, papot, a rábízott családtagokat, hogy majdnem éhen és szomjan haljon, miközben egy sárkányt keres - ne már! A wish-es Witcher sárkányszelidítő sikereinek örültem, bár bevallom kimaradt, hogy meghalt a leánykája, utolsó emlékem róla, hogy bezárják a kapukat, és apu karban viszi haza.

A Tengeri Kígyó végre megkapta a magáét, és itt most arra gondolok, hogy beolvasott neki a fia, nem pedig arra, hogy Rhaenys feláldozta magát, és hősi halált halt (miért is?). Alicent az egyik részben még hajthatlan, aztán mégsem, Ser Criston sem zavart sok vizet, Otto pedig... böriben. Azt viszont kíváncsian várom, hová fut ki a lábfétises sánta suttogó és kétarc Aegon kalandja, ők kaphatnának egy vígjáték spinoffot. Apropó vígjáték!

Abszolút "kedvencem" a teljesen indokolatlan komikus szál volt Lannisterrel, aki kalózokkal bolondozott, dagonyázott. Kellett ez a sorozatba? Pontosabban az évadzáró epizódba? Szerintem nagyon nem. Ez az epizód tölteléknek érződött, az évad közepén esetleg nem szúrt volna szemet, de így, hogy a finálé volt... Tudom, tudom, most került minden karakter a helyére, ez a nagy csata megalapozása, a vihar előtti csend. De azért lehetett volna ügyesebben, izgalmasabb befejezéssel is, nem? Nektek hogy tetszett?