A házmegszállós Hívatlanok, mely egyébként simán a francia Them (Ils) nem hivatalos remake-je is lehetne, nem volt egy kiemelkedő horror, de azért sokan szerették. A Johannes Roberts által készített folytatás pedig nem is próbálta irányba állítani vagy megreformálni a zsánert, helyette inkább egy szerelmes óda volt a nyolcvanas éveknek, melyben a fényképezés és a hangulat vitt el mindent a hátán, no és a fantasztikus soundtrack. A Christine-kikacsintástól és a medencés jelenettől, mikor Bonnie Tyler Total Eclipse of the Heartja szól, a mai napig kiráz a hideg. No, ehhez a filmhez készül most remake, méghozzá egyből három epizóddal. Hogy miért?

pcguru-renny-harlin-strangers-remake-trilogy-lionsgate-horror-horrorfilm-trilogia-remake-reboot-3.jpg

(Képek: ew.com)

Az EW.com-nak nyilatkozott a Még drágább az életed és a Rémálom az Elm utcában 4. rendezője, Renny Harlin, aki exkluzív képeket is megosztott a készülő trilógiából. A direktor a saját szavai szerint nagy rajongója a 2008-as, Bryan Bertino készítette filmnek, amikor pedig a Lionsgate stúdió felkereste és arra kérte, hogy ne szimplán egy rebootot készítsen, esetleg egyetlen remake-t, hanem egyből három új filmet, örömmel és gondolkodás nélkül fogadta el a lehetőséget. Az új trilógia minden egyes része 2024-re várható, de pontos premierekről még nem tudni. 

pcguru-renny-harlin-strangers-remake-trilogy-lionsgate-horror-horrorfilm-trilogia-remake-reboot-2.jpg

Annyit már tudni, hogy az első epizódban egy fiatal pár kapja a főszerepet, Maya (Madelaine Petsch – Polaroid, Riverdale) és Ryan (Froy Gutierrez  Teen Wolf, Hókusz pókusz 2.), akik új otthonukba költöznének be, mikor egy elhagyatott területen lerobban az autójuk, és az utolsó pillanatban találnak csak szállást. És bár egyetlen éjszakát maradnának, ám még aznap éjjel három maszkos alak tör rájuk, mint az eredeti filmben. A rendező azt is elmondta, hogy a folytatások azzal foglalkoznak, hogy egy ilyen erőszakos eset később mennyire megnehezíti az áldozatok életét, valamint azt is megmutatják, hogy kik állhatnak egy ilyen borzalmas bűntény mögött.

pcguru-renny-harlin-strangers-remake-trilogy-lionsgate-horror-horrorfilm-trilogia-remake-reboot-1.jpg

Harlin mindhárom filmet egyszerre forgatta le Szlovákiában, Courtney Solomon és Mark Canton producerekkel együttműködve. A rendező ezt nyilatkozta: "életem legnagyobb kihívása volt, de nagyon örültem neki. Egy hétfő reggel a második epizódot forgathattam, aztán délután az elsőt, kedd reggel pedig a harmadikat. Hihetetlenül megterhelő volt mind a színészek, folytonosság szempontjából pedig a smink és a ruhatár, valamint az operatőröm számára, mert egy olyan vizuális stílust akartunk létrehozni, amely úgy fejlődik, hogy a filmek egyre nagyobbá, epikusabbá válnak, ahogy haladunk előre a cselekményben. Ez egyszerűen végig fenntartotta mindannyiunk lelkesedését."

Forrás: EW.com