Már három éve annak, hogy bejelentették az egyik legizgalmasabbnak tűnő Star Wars-projektet, a 2021-es The Game Awards során leplezték le ugyanis az időközben a NetEase szárnyai alá került Quantic Dream Eclipse alcímmel ellátott játékát, amely az egyelőre kissé kihasználatlan (Az akolitust felejtsük is el gyorsan) Köztársaság Fénykora érába kalauzolja a messzi-messzi galaxis kedvelőit. Noha az akkor levetített előzetes kellőképpen látványosra sikeredett, azóta sajnos csak kisebb infómorzsák érkeztek a stúdió korábbi címeihez hasonlóan történetközpontú, ám jóval több interakcióval szolgáló produkció kapcsán – az például biztos, hogy bármelyik karakter odaveszhet a sztori során. Tavaly nyáron még azt csiripelték az Insider Gaming madarai, hogy az alkotás már 2026-ban napvilágot láthat, ám a mostani fejlemények tükrében korántsem biztos, hogy megvalósul ez a tervezet.

A The Gamer csapata szúrta ki ugyanis, hogy a Star Wars Eclipse (valamint a fantasztikus Detroit: Become Human) vezető írója, a 2015 óta a Quantic Dream kötelékét erősítő Adam Williams elhagyta a csapatot, hogy új stúdiót alapíthasson. „A Quantic Dreamnél eltöltött majdnem 10 év után most távozom, hogy új stúdiót alapítsak egy csapat tehetséges dizájner és fejlesztő segítségével” – írta Williams. „Egyelőre nem mondhatunk túl sokat, csupán annyit, hogy egy nagyon innovatív, nagyon különleges és jelen pillanatban nagyon titkos projekten dolgozunk, amiről hamarosan bővebben is beszámolunk” – tette hozzá, majd megköszönte az említett cégnél eltöltött időt.

Egyelőre persze nem tudni, hogy mennyire vetette ez vissza az Eclipse fejlesztését, ám sajnos eddig is elég sok probléma volt a játék körül, egy vezető író elvesztése pedig egészen biztosan nem gyakorol pozitív hatást a munkálatokra. Mindenesetre bízzunk abban, hogy még a mi életünkben révbe ér az opusz, mivel finoman szólva sem vagyunk elhalmozva Star Wars-játékokkal, az eddig látottak alapján pedig nem az Outlaws fogja elhozni a megváltást.