A Reddit munkatársai érdekes felfedezést tettek. A Ubisoft legújabb javítócsomagja (afféle hotfixről van szó) lehetővé tette az Assassin's Creed II és a Splinter Cell: Conviction PC-s verzióinak futtatását internetkapcsolat nélkül is. Eztán elég indításkor regisztrálni a játékot a neten, és már mehet is a móka, a kábelt bármikor kihúzhatjuk. A srácok még képeket is csináltak a játékokról, hogy alátámasszák, nem a levegőbe beszélnek.

A francia cég eléggé fű alatt vitte véghez a műveletet, noha a tavalyi Settlers 7 fiaskó után várható lépés volt tőlük, hogy lemondanak a botrányos védelemről. A rendszer lényege elméletileg a kalózkodás visszaszorítása, a gyakorlatban azonban becsületes vásárlók itták meg a levét, így az ősszel végén érkezett R.U.S.E. című RTS már DRM nélkül volt kapható. Hát igen, így járnak azok, akik a warez miatt azt is büntetik, aki nem szolgált rá...

(A képek az Assassin's Creed II-ből származnak.)


Friss:

Nos, úgy látszik minden csoda három napig tart, sőt, ez esetben még kevesebbig, mert az Ubisoft ma reagált a DRM eltörlésének hírére. A cég a Shacknewsnak azt nyilatkozta, hogy bár a fent említett címekhez már tényleg nem kell folyamatos internetkapcsolat, hanem elég az indításkor igazolni a programok eredetiségét, a jövő játékainak esetében a rendszer valószínűleg visszaáll a már megszokott, teljes DRM-re. Konkrét példaként az Assassin's Creed: Brotherhoodot említették. Hát... ez van.