Noha többen is panaszkodtak amiatt, hogy az Avowed nem néz ki úgy, mint egy AAA cím, ha megnézzük, hogy milyen csapat áll a játék mögött, egy szemernyi kétségünk sem lehet a minőséget illetően. Az Obsidian Entertainmentnek ugyanis olyan játékokat köszönhetnek az RPG-k kedvelői, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic 2, a Neverwinter Nights 2, a Fallout: New Vegas, az Alpha Protocol, a The Outer Worlds és a Pillars of Eternity (egyébként ennek univerzumában kap helyet a kaland), ez pedig bőven elegendő ahhoz, hogy bizalmat szavazzunk a Microsoft (és így az Xbox Game Studios) esernyője alá tartozó stúdiónak. Az akár külső nézetből is játszható produkció megjelenési dátuma ugyan máig nem került bejelentésre, ám korábban maga az Obsidian buktathatta le, hogy november 12-én érkezik az opusz – legalábbis ez volt az eredeti terv, mivel könnyen lehet, hogy változott kicsit a menetrend.

A The Verge kötelékében álló Tom Warren ugyanis arról értekezett a Notepad hírlevélben, hogy az Avowed csak valamikor 2025 elején fog betoppanni 2024 ősze helyett, ami ugyan nem olyan óriási csúszás, de mindenképp rossz hír azok számára (jelen!), akik mielőbb szerettek volna fejest ugrani a Living Lands számos titkot rejtő világába. A halasztás miatt könnyedén felmerülhet az emberben, hogy a program talán nem áll készen az indulásra (az Obsidian korábbi alkotásai ugyebár nem arról voltak híresek, hogy időben elkészültek), Warren szerint azonban erről szó sincs. 

„Úgy tudom, az Avowed remek formában van, inkább az áll a dolog hátterében, hogy elég sűrű időszak következik most az Xbox Game Pass terén, éppen ezért hagyni akarnak neki egy kis teret” – olvasható a hírlevélben. Abból kiindulva, hogy az október 25-én érkező Call of Duty: Black Ops 6 már bekerül az említett előfizetéses szolgáltatás kínálatába, ráadásul a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl is átcsusszant novemberre, van némi logika ebben a gondolatmenetben, ám jelen pillanatban még nem érkezett hivatalos bejelentés a halasztással kapcsolatban, szóval egyelőre senki ne temesse az idei premiert.