A július közepén kiszivárgott játszható verzió ugyan belerondított picit a Warhammer 40,000: Space Marine 2 marketingjébe, de szerencsére még ez a sajnálatos eset sem törte meg a TPS iránti lelkesedést, hiszen továbbra is az őszi időszak egyik leginkább várt programjával állunk szemben. Nem is csoda, hiszen Titus hadnagy Tyranidák elleni küzdelme már az első pillanattól kezdve fantasztikusnak tűnik, amit a nemrégiben érkezett, több mint 7 perces játékmenet-előzetes is alátámaszt.

A fent megtekinthető gameplay első fele a kooperatív módra koncentrál, és a közelharcból, valamint a lövöldözésből is kapunk egy kis kóstolót – leginkább az előbbi élvezheti a reflektorfényt, és még mindig piszkosul látványos a végtelen hullámban érkező ellenfelek aprítása. A videó alapján a taktikát sem szabad majd a feláldozni az ész nélküli gombnyomkodás oltárán, mivel sok esetben (például a főellenfelekkel való hadakozás során) lesz szükség a jó időben történő vetődésre és hárításra (soulslike veteránok előnyben), ahogy az sem árthat, ha egy jól összeszokott csapattal indulunk hadba a hordák ellen.

Az utolsó percekben aztán a hagyományos, területfoglaláson alapuló multiplayer kerül terítékre, ami jól láthatóan nem kívánja feltalálni a kereket, de végső soron nem is kell neki, hiszen a Warhammer 40K rajongók zömének bizonyára bőven elég, hogy robusztus páncélokban eshetnek egymásnak. A grafika továbbra is pazar (bár én egy leheletnyivel gyengébbnek érzem, mint az első bemutatókon, de lehet, hogy csak a felbontás miatt), az akció pedig még mindig fergetegesnek tűnik, szóval elég nehéz elképzelni, hogy végül vakvágányra fut a Saber Interactive akciójátéka – szeptember 9-én kiderül, addig pedig reméljük a legjobbakat.