Bár idehaza talán sokan nem hallottak róla, a RetroWare TV-nek nevezett, amerikai videojáték-weboldal készített egy saját gyártású websorozatot, melynek célja a videojáték-ipar legfontosabb harminc évének dokumentálása, személyes beszámolók és sajátos humor felhasználásával. Ugyan amatőr projektről van szó, az egész meglepően profin néz ki, sőt, egy sor olyan vendégszereplő is felbukkan a rövid filmecskékben, akik maguk is kulcsfontosságú tényezői voltak a korai játékvilágnak.

Egy rész egy évet dolgoz fel, a sorozat pedig a kései '70-es évektől egészen 1980-ig mutatta be az amerikai gamer-kultúra fejlődését. Most viszont eljutottak oda a srácok, hogy ezt már nem lehet ingyen csinálni, túl sok a háttérmunka ahhoz, hogy még 10-20 részt összerakjanak. Márpedig, ha folytatni akarják, akkor utol kellene érni magukat, legalább 2000-ig bezárólag.

Itt jön képbe az IndieGogo: a RetroWare TV indított egy kampányt, melyben 10 ezer dollár segítséget kérnek. Persze akkor se sértődnek meg, ha több jön össze, már most kitűztek pár finanszírozási célt, de ha csak a kért összeg folyik be, akkor is garantálják, hogy még 10 részen keresztül futni fog a műsor, és nem kell majd olyan sokat várni az egyes epizódok között. Alant megtekinthetitek az IndieGogo-kampány hivatalos videóját, itt pedig a sorozat eddigi részeit, melyek egész kellemes hétvégi programot garantálnak, már ha érdekel benneteket, honnan ered a játékok világa.