Márpedig most erre nyílik lehetőségünk Edmund McMillen jóvoltából, kinek neve összeforrt a Super Meat Boyjal és Binding of Isaackel, bár a zseniális kaliforniai tervező portfóliójában közel kéttucatnyi játék található. Ezekből nyolcat összerakott egy csomagba, melynek neve The Basement Collection , és mától kapható a Steamen, 3,99 eurós áron, ráadásul mindegyiket megpakolta mindenféle extrával és achievementekkel ez a drága ember.

A kínálat a következő: a Time Fcuk időmanipulálós puzzle-platformer, extra fejezettel, zenével, audiókommentárral és kipofozott pályaszerkesztővel; a fantasztikus Aether akció-puzzle bónusztartalommal, új zenével, javított grafikával, irányítással, fizikával és kommentárral; az ugyancsak egyedi puzzle-platformer Spewer, szintén bónuszfejezettel és csiszolt irányítással, fizikával; a klasszikus Meat Boy (a Super Meat Boy prototípusa) és a fizikai puzzle Triachnid (ezek irányítása is javítva lett), az őrült akcióval „büntető” Grey Matter, illetve a kísérleti „játék” Coil.

Ezek mellé jön még két meglepetésjáték, hét feloldható extra, hat játszható béta és techdemó, 30 oldalnyi fejlesztési dokumentáció és vázlatrajz, 20 percnyi videó (ebből 10 perc McMillen-interjú, ami kimaradt az Indie Game: The Movie-ból), plusz a teljes, 30 számból álló zenei anyag, rajongói remixekkel megspékelve, és 53 achievement. Ismétlem, mindez 3,99 euróért, illetve most bevezető áron csak 2,79-ért. Őrület!

A csomagban található játékok ingyenes alapverziói egyébként kipróbálhatók a Newgroundson, hangsúlyozva, hogy a csomagba ezek felturbózott és tuningolt, javított verzió kerültek, tehát mindenképp megéri ez a pár euró, mert egészen különleges, ritka pakkról van szó, amelynek véleményem szerint minden indie-rajongó virtuális polcán ott a helye.

The Basement Collection