A Tokyo Game Show-n végre hivatalosan is bejelentették, amit eddig is tudtunk: ősszel jön a PlayStation 3 Super Slim, méghozzá kétféle kiszerelésben. A 25%-kal kisebb és könnyebb modellből 229 euróért kaphatjuk meg a 12 GB-nyi flashmemóriával ellátott változatot, melyhez később egy 250 GB-os HDD-t is csatlakoztathatunk, ha kevésnek bizonyul a háttér (eláruljuk: kevés lesz) -- ez a változat október 12-ig késik. A nagyobb, 500 GB-os csomag ára 299 euró lesz, igaz, ehhez egy ajándék FIFA 13-at is bezsákolhatunk, és már szeptember 28-án elmehetünk érte.

TGS: Lezajlott a Sony konferencia, íme a PS3 Super Slim
Íme a szupervékony PS3 -- megjelenés szeptember 28-án!

A Sony új gépébe eztán felülről helyezhetjük be a lemezeket, de ezen felül más nem igen változik. A konzol mindenesetre ideális választás lehet azoknak, akik utólagosan szeretnék bepótolni a gép nagy exkluzívjait, vagy várják a Naughty Dog-féle The Last of Us 2013-as bemutatkozását.

A TGS-es Sony konferencia egyébként csendes és eseménytelen volt: az új PS3 modellen túl három Vitára írt, egyelőre csak Japánban megjelenő játékot mutatott be a cég (Valhalla Knights 3, a Senran Kagura: Shinovi Versus, és Muramasa: The Demon Blade Vita-port). Egyedül a God Eater 2 lehet igazi meglepetés, ugyanis Vita mellett PSP-re is kijön (!!!), és a mentések kompatibilisek lesznek a két változatban (csak nem rájött a Sony, hogy a PSP-t hiba magára hagyni?). A God Eater 2 trailert is kapott, ezt alant láthatjátok.