A konzol létezéséről először az amerikai FCC-nek, majd a brazil Anatelnek köszönhetően értesültünk, utóbbi ráadásul képekkel is szolgáltatott az új, még az eddigieknél is vékonyabb konzolról. Az tehát már biztos, hogy lesz új modell, csak az kérdéses, hogy mikor mutatják be. A nyári GamesCom valószínűnek tűnt, hiszen itt került bemutatásra annak idején a PS3 Slim is, ám a VG247 egy ismeretlen forrása szerint a bejelentés elmarad.

Az sajnos nem derült ki, hogy mikorra várható a nagy leleplezés (TGS?), az viszont már biztosnak tűnik, hogy az Anatel szakemberei nem írtak el semmit, s valóban lesz egy 16 GB-os modell a 250 és az 500 GB-os kiszerelés mellett. Az informátor beszámolója szerint a legkisebb testvér flash alapú tárhellyel jelenik majd meg, s közvetlen konkurenciája lesz a 4 GB-os Xbox 360-nak.

A füles továbbá arról is beszélt, hogy az új modellek mellett egy drasztikus árcsökkenés is lesz; akár 99 dollárért is el lehet majd vinni egy PlayStation 3-at -- bár erre még ne vegyünk mérget.