Azt már egy ideje lehet tudni, hogy a Microsoft ambiciózus tervei között nemcsak játékirányítóként szerepel a Natal, hanem irodákban is tervezik távirányítóként. Azonban a redmondi cég még tovább szeretne menni: szerintük üdvöskéjük végre valahára lecserélheti a televízió távirányítóját. Marc Whitten, az Xbox LIVE menedzsere szerint ehhez a jövőben nem lesz szükség másra, mint egy Xbox 360-ra. (Ki gondolta volna, ugye...)

„Azt hiszem, ez ugyanakkora technikai előrelépés lesz, mint maga a távirányító a maga idejében. Egyetlen csuklómozdulattal csatornát válthatok, vagy akár hanggal indíthatok el egy filmet.” -– nyilatkozta lelkesen Whitten.

Sőt, szerinte még ennél is több lehetőséget rejthet a Natal, hiszen a már eddig is bemutatott hangulatfelismerés révén a „tévé figyel téged”, és például a nevetést, a feszült figyelmet, vagy az unalmat egyaránt bejövő információnak tekintheti. Ezen kívül akár azt is meg lehet tenni, hogy az olyan tévéműsoroknál, mint nálunk a „Legyen ön is milliomos!”, a nézők beordítják a helyes választ.

Így a Microsoft szerint a jövő televíziózása gyökereiben változik majd meg. Nem 120 csatorna lesz, hanem egyetlenegy, amelynél a felhasználók saját maguk határozzák meg, hogy mit nézzenek -– akkor és amit akarnak. Ezek szerint nincs is másra szükség, minthogy az egész világ Natalt és Xbox 360-at vegyen, azt az egyetlen tévécsatornát pedig... Microsoft TV-nek nevezzék el... Hát nem „csodálatos” jövőkép?