Az építési folyamat előtt ugyanis részletes tervezésre van szükség ahhoz, hogy biztosítsuk a szerkezet esztétikus megjelenését és a biztonsági előírásoknak is megfeleljünk. Igazodni kell az adott helyszínhez – a korlátrendszer pedig így látványos, időtálló és biztonságos lesz hosszú távon is.

Az RMÁruház csapata részletes ajánlatot ad rozsdamentes korlát és üvegkorlát tervezése esetén is, beszámolva az egyes tételekről és a leendő munkafolyamatról. A szakmai csapat gyártással, megmunkálással és értékesítéssel is foglalkozik, lényegében a kivitelezés teljes folyamatát lefedve. A technológiának és megoldásoknak köszönhetően, amikkel dolgoznak, gyakorlatilag nincs számukra lehetetlen.

Egyedi rozsdamentes acél- és üvegkorlát rendszerek kialakítása

Amennyiben például oldalt szerelt oszlopos korlátrendszert szeretnénk telepíteni egy új építésű ingatlan galériájára, a standard oszlopok sok esetben nem felelnek meg a követelményeknek. Az általában használt rögzítési pont ugyanis körülbelül 80 milliméterre található a járószinttől, de ha a padló alá hőszigetelés is kerül – például 50 milliméter beton alá 50 milliméter hőszigetelés –, a szabványos oszlop rögzítő furatai lényegében beleesnének abba, ami nem biztosítaná túlságosan a stabil rögzítést. 

Ebben és az ehhez hasonló esetekben egyedi hosszúságú oszlopokra van szükség, amelyek pontosan illeszkednek az adott helyszín sajátosságaihoz, garantálva az optimális rögzítési és stabilitási pontok elérését.

rozsdamentes-korlatelemekhu-2024-julius-linkmarketing-3.jpg

Mikor indokolt a tervezés és műszaki előkészítés?

A tervezés különösen fontos olyan esetekben, amikor például korlátrendszert szerelünk lépcsőre. Ilyen helyzetekben ugyanis az üvegfogók nem egyenes vonalban helyezkednek el az oszlopon, mint mondjuk egy vízszintes szakaszon, hanem a lépcső dőlésszögéhez igazodva célszerű elhelyezni őket. A pontos eltolás mértékét ki kell számolni, amihez szükség lehet egy tervező programra – de az eredmény sokkal precízebb lesz.

Előfordulnak tehát olyan helyzetek, amikor az ún. standard, jól bevált megoldások helyett némi rugalmasságra van szükség. A pontos tervezés továbbá az alakos üvegek kialakítása során is nélkülözhetetlen – például azokban az esetekben is részletes tervezés szükséges, ha az üveg egyedi méreteit és alakját nem lehet előre pontosan meghatározni.

Rozsdamentes acél- és üvegkorlát elemek tervezése A-Z-ig

A rozsdamentes acél- és az üvegkorlát elemek tehát remek alternatívát képeznek, de fontos, hogy mindig az egyedi igények és helyszíni adottságok fényében történjen a tervezés, gyártás, megmunkálás és kivitelezés.

Az RMÁruház szakmai csapata a részletes tervezési szakasz során az összes elem pontos méreteit és helyzetét meghatározzák, hogy a már kész korlát minden szempontból megfeleljen mind az ügyfél elvárásainak, mind az építési előírásoknak egyaránt.