A népszerű Bögreguru oldalán szülinapos kollázsok is készíttethetőek. Igazán ötletes ajándék a születésnapi falikép, amely összegzi az elmúlt év vagy évek legfontosabb pillanatait. Legyen szó diplomaosztóról, kirándulásról, nyaralásról, esküvőről, ballagásról vagy családi összejövetelről. Minden alkalommal készülnek különleges képek, amelyek később segítenek felidézni a feledésbe merülő emlékeket. Ezekből a képekből pedig lehet kollázst készíteni, amely tökéletes dísze lehet az otthonnak.

Nem érdemes az emlékeket veszni hagyni

Kortól és nemtől függetlenül bárki meglephető egy kollázzsal, még a legkisebbek is. A gyermekek világra jöttekor érdemes már az első pillanattól rögzíteni az emlékeket, nem szabad semmit sem veszni hagyni. Például az első születésnapjára lehet készíteni egy olyan kollázst, amelyben olyan fotók szerepelnek, amelyek havonta készültek. 

Ezeket egymás mellé helyezve sokkal jobban lehet látni, hogyan fejlődött, cseperedett, változott a csöppség az első évben. Szívből ajánljuk, hogy a gyerkőc első születésnapjára készüljön egy ilyen kollázs. Akár minden szülinapjára kaphat ilyen ajándékot a gyermek, vagy ha ez túl soknak bizonyulna, akkor 3 évente vagy 5 évente.

httpsbogreguruhu-2024-februar-cikk3.jpg

A lakás otthonosabbá varázsolható a segítségével

Nagy előnyük ezeknek a kollázsoknak, hogy a lakást vagy a házat otthonosabbá lehet velük tenni. Az egyediséget nemcsak a képek biztosítják, hanem az is, hogy különféle dizájn és stílus közül lehet választani. A keretek függőlegesen vagy vízszintesen is elhelyezhetőek, vagy akár állítva az asztalon.

A méret lehet A4 (21x29,7 cm) és A3 (29,7x42 cm), színek tekintetében a keret választható fekete vagy fehér színben. A keret anyaga farostlemez, emiatt tisztítani portörlővel érdemes. Továbbá nem ajánlott a kollázsokat közvetlen napfénynek kitenni, mivel idővel kifakulhatnak a színek.

Jó minőségűek legyenek a képek

A tökéletes végeredmény eléréséhez nemcsak a keret színének és méretének a megválasztására, valamint a képek elhelyezésére kell figyelni, hanem a fotók minőségére is. Mindenképpen jó minőségűek legyenek méret és élesség tekintetében egyaránt. Továbbá arra is érdemes figyelni, hogy a képeken szereplők számára is előnyösek legyenek.

A kollázs nem csak szülinapra tökéletes ajándék, bármilyen alkalomra remek választás. Minden esetben mosolyt csal a megajándékozott arcára, mivel azt látja az ünnepelt, hogy egyedi meglepetésről van szó, ami másnak nem adható. Ráadásul évekkel később is tudni fogja az ajándékra pillantva, hogy kitől kapta. A kollázs megörökíti a legszebb pillanatokat, egyedülálló módon fejezhető ki vele a figyelmesség, a szeretet és a törődés.