Az Avalanche Studios főnöke, Christofer Sundberg nemrégiben több rejtélyes képet is nyilvánosságra hozott, amihez ugyan nem fűzött hozzá sokat, de az anyagok alapján esküdni mertünk volna arra, hogy a hivatalosan még be sem jelentett Just Cause 3-at láthatjuk az Instagram-filterek mögött -- egy Rico Rodriguezre megszólalásig hasonlító szereplőt láthattunk, aki vakmerő mutatványokat haj végre, például egy hőlégballonról való függeszkedés. Jogos volt tehát a folytatás feltételezése, ám a napokban kiderült, hogy egy név nélküli steampunk játékról volt szó, melynek fejlesztését időközben jegelték.

3-just-cause.jpg

Sundberg elmondása szerint imádja a steampunk stílust, s az egyik álma, hogy a nyíltvilágú játékmenettel keverje, de egyelőre nincs lehetőségük arra, hogy ezt a tervet megvalósítsák, arra viszont ígéretett tett, hogy erre a rejtélyes játékra majd a későbbiekben visszatérnek, amint az idejük engedi.

A tervezőtől továbbá megtudtuk azt is, hogy a csapata jelenleg két játékot fejleszt: az egyik még a jelenlegi konzolgenerációra lesz kapható, míg a másik már az új gépeket célozza, mégpedig egy új technológiával, amit hamarosan le is fognak leplezni. Az előbbi nagy valószínűséggel a régóta pletykált Mad Max-játék lesz, míg utóbbi a Just Cause 3.