A televíziózás fénykorának ikonikus alakjai visszatérnek! Vagyis inkább már vissza is tértek, elvégre a mai nappal újranézhető a teljes X-akták-sorozat. Chris Carter és a 20th Century Fox egy időben rendszeresen elérte, hogy a nézők újra és újra ott izguljanak a képernyő előtt, a fiatalok pedog rettegjenek az esti adás során, hogy utána még évtizedekkel később is emlegessék a gumiembert, akitől kimondottan féltek. Mulder (David Duchovny, avagy Rékasi Károly) és Dr. Dana Katherine Scully (Gillian Anderson, avagy Náray Erika és Györgyi Anna) párosa beépült a popkultúrába, ahogy “az igazság odaát van” frázis is, miközben a Cigarettázó Férfiról beszélt mindenki.

pc-guru-x-aktak-x-files-disney-plus-mulder-david-duchovny-scully-gillian-anderson-1.jpg

Nos, ez a nagynevű, egykoron rendkívül közkedvelt széria tért most vissza a képernyőre, és naná, hogy ez is a Vico filmj… a Disney+-on érhető el, méghozzá a teljes 11 évaddal, ami azért is fontos, mert eredetileg csak 9 szezon látott napvilágot, majd a 10. 2016-ban, a 11. pedig 2018-ban startolt el. Ami kicsit szomorú hír, legalábbis sokaknak negatívum lehet, az az eredeti szinkron, sőt összességében a magyar szinkron hiánya, így kizárólag eredeti hangsávval, magyar felirattal nézhetők az epizódok.

Akit viszont ez nem zavar – remélhetőleg a többség nem foglalkozik vele, mivel a jobban sikerült szinkronok ellenére eleve mindig az eredeti hang a legoptimálisabb választás –, az most kifejezetten örülhet, elvégre az ikonikus páros teljes idővonalán végigfuthat, sőt még a mozifilmeket is megtekintheti. Ha eddig nem láttad az olyan legendás részeket, mint a Tunguszka, a Gecsemáné-kert, vagy a Posztmodern Prométheusz, esetleg csak simán újráznád a közkedvelt sci-fi sorozatot, most, avagy a mai naptól itt a lehetőség. Csak azt ne feledd, hogy a mindent eldöntő igazságra hiába várnál, elvégre az odaát van.