Egy interneten található álláshirdetés alapján következtethetünk rá, hogy a Microsoft összefogott a Skype-pal, és mind az Xbox 360-ba, mind pedig a következő generációs Xboxba szeretné integrálni az ingyenes telefonszolgáltatást.

A leírás szerint a jelentkező dolga az lenne, hogy segítse a Microsoft redmondi csapatát a Skype Xboxokkal való összeházasításában -- bár először csak a következő generációs Xboxról van szó, később az Xbox 360 is szóba kerül (mondjuk evidens, a Microsoft nyilván nem hagyná parlagon a több tízmillió eladott gépet).

A Microsoft nemrég felvásárolta a Skype-ot, ami eléggé megalapozza a pletykát. Arról már nem is beszélve, hogy az Xbox 360-at a gyártó mindig is a nappali középpontjává akarta tenni, amibe természetesen a videotelefonálás is beletartozik.

Az Xbox 720 egyébként a legrosszabban őrzött titkok egyike a világon. Nyár elején egy 2010-es, befektetőknek szánt dokumentáció szivárgott ki a gépről, nemrégiben pedig a fejlesztői egységet kínálta eladásra egy jókedvű hacker.