A Microsoftnál a nyolcas lesz a mágikus szám, hiszen hamarosan megjelenik a Windows 8 operációs rendszer, majd a Windows 8 tablet, a Windows 8 mobiltelefonokra írt változata, most pedig lefoglaltak két Xbox 8 doménnevet.

Természetesen az a tény, hogy az MS nemrég egy csokorban lefoglalta a XboxPhone.com, az XboxTablet.com, az XboxLiveTV.com, az XboxCompanion.com, az Xbox8.us és az Xbox8.org címeket az is lehet, hogy egy egyszerű óvintézkedés, nehogy valaki elhappolja előlük. Az elméletgyártást az egyszerűbb, kézenfekvőbb megoldások azonban hidegen hagyják, s már meg is születtek olyan elképzelések, miszerint a gyártó -- remélhetőleg jövőre leleplezendő -- gépe bizony a Xbox 8 nevet kapta, sőt mi több, Windows 8 architektúrára fog épülni, amivel egyrészt egységesítésre kerülne a Microsoft minden terméke, másrészt pedig megkönnyítené a fejlesztők számára a keresztplatformos fejlesztést.

A Microsoft továbbá kérvényt nyújtott be az Xboxliverewards.com, az Xboxsports.com, az Xboxsmartglass.com, az Xboxmusic.com illetve az Xbox8.com címekre, melyek kínai állampolgárok tulajdonában vannak.