Az régóta köztudott, hogy a 2000-ben bemutatott, Oscar-díjat nyert Gladiátort jó ideje folytatni akarták, és többek közt az is felmerült, hogy a film főhősét, Maximust valamilyen módon visszahozzák a halálból. Azonban végül egy ennél sokkalta földhözragadtabb ötletnél maradtak, ami végül idén novemberben kerül a mozikba, de Ridley Scott rendező ennyivel még nem éri be: A keresztapa mintájára trilógiává szeretné bővíteni a franchise-t.

Már játszadozom a Gladiátor 3 ötletével. De most komolyan! Ezt a tüzet már felszítottam. A Gladiátor 2 vége felidézi A keresztapáét, amelyben Michael Corleone egy olyan feladattal szembesül, amelyre cseppet sem vágyott, és azon tűnődik, hogy ’most, hogy apa halott, mitévő legyek?’. Szóval a következő film egy olyan férfiról fog szólni, aki nem akar ott lenni, ahová jutott” – nyilatkozta a direktor a francia Premiere magazinnak.

Hogy ki is lesz ez a bizonyos férfi, az a tárgyalt interjúban kiderült, viszont a nyilatkozat erősen spoileres, így azoknak nem lőjük le a poént, akik a vetítőteremben szeretnének majd meglepődni, viszont a linkre kattintva elolvashatják a nagy titkot. Scott egyébként nagyon lelkes a Gladiátor 2-vel kapcsolatban, úgy gondolja, hogy ez pályafutása legjobb filmje, amelynek egyébként mindenképpen nagyot kell mennie a mozikasszáknál, ugyanis a jelentések szerint több mint 300 millió dollárra rúg a költségvetése.

A film hazai premierje 2024. november 14-én esedékes.

Borítókép forrása: Premiere