Miközben a Call of Duty játékosok zöme már az október 25-én érkező, a Microsoft előfizetéses szolgáltatásának kínálatába is bekerülő Black Ops 6 miatt vágja a centit, azért a tavalyi, meglehetősen rossz fogadtatásban részesült Modern Warfare 3 körül is zajlik az élet, elég csak a pankrátorokkal erősítő új szezonra, a Game Pass debütáláshoz kapcsolódó problémákra és az AI által generált skinekre gondolni. Bőven akadnak azonban olyan rajongók, akik még mindig a 2022-es Modern Warfare 2 csataterein ütik el az időt – mostanában vélhetően heves káromkodások közepette, legalábbis a steames megítélés alapján.

cod-modern-warfare-2-steam.jpg

Ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, az Infinity Ward egyébként egészen jó fogadtatásban részesült (szakmai és felhasználói oldalról egyaránt) lövöldéje új mélységeket ért el a Valve platformján, a teljes értékelést tekintve ugyanis már a "Rendkívül negatív" plecsni virít a játék adatlapján (mindössze az emberek 19%-a ajánlja az FPS-t), ezzel pedig a Modern Warfare 3 szintjét is sikerült alulmúlnia (a Sledgehammer Games produkciója csak "Többnyire negatív" jelzővel büszkélkedik).

Az emberek zöme leginkább a produkciót sújtó hibákra, összeomlásokra és teljesítménnyel kapcsolatos problémákra panaszkodik, de a különböző mechanikákat érintő változtatások sem nyerték el mindenki tetszését. Rengeteg kritika éri például az átszabott minimapet, de olyan játékos is akad, aki szerint a program egyes játékmódjai csak a Modern Warfare 3 megvétele esetén válnak kipróbálhatóvá, ami nem túl fair azokkal szemben, akik csupán a 2. felvonást birtokolják. Így a Black Ops 6 árnyékában és a következő Infinity Ward projekt előtt erősen kérdéses, hogy végül orvosolva lesznek-e ezek a problémák, mindenesetre szomorú, hogy még egy jobb megítélésnek örvendő Call of Duty epizód is a gödör alján végezte a rajongók szemében.