Az Atarinak a maga idejében vitathatatlanul nagy szerepe volt a játékipar korai éveiben, hisz olyan klasszikus játékokkal rukkoltak elő, mint példul a Pong, a Breakout, az Asteroids, a Missile Command, a Yar's Revenge, a Defender, az Indy 500, a Video Olympics, a Centipede és a Combat, valamint a nem túl szép, de a videojáték-rajongók számára meghatározó emlékeket hagyó E.T.

Mostantól ezeket a pozitív vagy negatív emlékeket előcsaló játékokat könnyedén felidézhetjük, köszönhetően a The Art of Atari címmel ellátott könyvnek, amelynek forrásául az Atarihoz kapcsolódó magángyűjtemények szolgáltak. Ez a könyv a vállalat negyven éves történelmének mérföldköveit dolgozza fel és örökíti meg.

Az Atari által gyártott termékekről rengeteg illusztrációt (eredeti csomagolás, koncepciórajzok, stb.) és érdekességet is találhatunk a könyvben. Továbbá az Atari egykori kulcsembereivel lefolytatott interjúkból a cég kulisszái mögött húzódó (játékok alkotásához fűződő) munkálatokról is többet tudhatunk meg.

A 350 oldalánál is több rajongói gyönyör minden Atari-fanatikus számára tökéletes ajándék lehet, beszerezni pedig itt tudjátok, nagyjából 13000 forintos áron. Ha a könyv igényességét a vásárlás előtt szeretnétek megtekinteni, akkor ajánlom az alábbi videót: