• Bemutatkozott a Relicta
  • Ez egy belső nézetű logikai játék, mely a Holdon játszódik
  • A történet is nagyon komoly hangsúlyt kap benne

A logikai műfaj és az erős sztori párosítása nem új keletű találmány - ha más nem, akkor minden idők egyik legnagyobb videojáték-alapvetése, a Portal kapásból be kell, hogy ugorjon mindenkinek. Ugyanakkor mindig szívesen látunk egy-egy újabb darabot ezen koncepció mentén, hiszen túl sok továbbra sincs belőlük, így semmiképp sem szeretnénk elmenni szó nélkül a spanyol Mighty Polygon néhány napja bejelentett játéka, a Relicta mellett.

relicta-reg-tunt-mar-ennyire-izgalmasnak-egy-logikai-jatek.jpg

A Relicta a Holdon játszódik a Chandra kutatóbázison, ahol egy tudós bőrébe bújva kell átverekednünk magunkat a feladványok sűrűjén, ahol a gravitáció, a mágnesesség és egyéb fizikai tényezők trükkjeire kell rájönnünk. A tét pedig nem kicsi, hiszen lányunk élete forog kockán - ráadásul mindez csak a kezdet, a csavarosnak ígérkező sztori ugyanis idővel felfedi, hogy a komplett emberiség sorsát is befolyásolhatjuk cselekedeteinkkel.

Az izgalmas történetbe valamikor az idei év folyamán csöppenhetünk majd bele, méghozzá PC, PS4, Xbox One és Google Stadia platformokon. Az első trailert lent láthatjátok a játékról.