• A Palpatine-t alakító Ian McDiarmid hamarosan visszatér egy Star Wars sorozatban
  • Nem nevezte meg a szériát, talán a teste sem jelenik meg a képernyőn
  • Feltehetően a május 25-én debütáló Obi-Wan Kenobi szereplője lesz

Az utolsó Star Wars trilógia talán legvitatottabb pontja volt, amikor a sötétből ismét előbújt az egykori Uralkodó, vagyis Darth Sidious karaktere. Noha a Skywalker család mozivásznon futó története hivatalosan is lezárult, Palpatine ismét visszatér. Erről a Sith nagyurat megformáló Ian McDiarmid beszélt az Imperial Commissary Collectors Convention (ICCC) nevű rendezvényen.

star-wars-ian-mcdiarmid-mentions-palpatines-presence-in-an-upcoming.jpg
(A kép forrása: Open Tapes)

„Hamarosan érkezik egy produkció, ami nagyjából abban az időszakban játszódik, amikor rendkívül tevékenynek képzelem magam [pontosabban Palpatine karakterét – a szerk.]. Hogy látni fogjátok-e a fizikai testemet, arról nem beszélhetek. Viszont határozottan érezni fogjátok a jelenlétem” – magyarázta a hetvenhét éves angol színész a Star Wars News Net tudósítása szerint.

empire-image.jpg
(A kép forrása: starwarsnewsnet)

Jóllehet csak találgathatunk az ominózus produkciót illetően, minden bizonnyal az Obi-Wan Kenobi epizódjaiban szerepel majd az Uralkodó. Május 25-én debütál a Disney+ limitált szériája, aminek cselekménye tíz évvel A Sith-ek bosszúja eseményei, köztük az Anakint megcsúfító mustafari csata után és kilenc esztendővel az Egy új remény kezdete előtt játszódik. . A főhős, illetve Dath Vader szerepében visszatér Ewan McGregor és Hayden Christensen. Owen bácsit Joel Edgerton (A nagy GatsbyThe Green Knight), míg a két antagonistát, Revát és a Nagy Inkvizítort Moses Ingram (A vezércselMacbeth tragédiája), valamint Rupert Friend (Rebel Moon) alakítja. A sorozat zenéjét Natalie Holt jegyzi, a címszereplő saját zenei témáját viszont a legendás John Williams komponálta.