Az 1982-ben alapított MicroProse egy világhírű szoftvercég, amely olyan úttörő, klasszikus és kultikus címek kifejlesztéséről ismert, mint a Falcon, F15 Strike Eagle, Silent Service, Gunship, Grand Prix, Civilization, B-17 The Mighty Eighth, X-COM sorozat és sok más szimulációs alkotás, amelyek egyenként több millió példányban keltek el világszerte. A mai napon új játékot mutatott be a MicroProse. Kapunk nyomozós, fantasy és még sportjátékot is tőlük, természetesen a nosztalgia édes cukormázába mártogatva mindet.

Lássuk is, mikről van szó!

Neyyah

A Neyyah egy belső nézetes point & click kalandjáték, amely távoli, elhagyatott szigeteken játszódik, amelyeket bonyolult portál-gépezetek választanak el egymástól, és két nagyon érdekes kultúra védjegyeit viselik magukon. Miután felébredsz egy furcsa álomból, egy Olujay nevű helyre kerülsz, ahol találkozol Vamirral, aki Neyyah-ba küld téged abban a reményben, hogy ott biztonságban leszel. Vamirnak egy nagyon sürgős ügyben van szüksége rád, aminek okát majd a sok felfedezés során fogod megtudni.

Let Bions be Bygones

Miután mindent elvesztett, a visszavonult, keménykötésű nyomozónak, John Coopernek még egy utolsó ügyet kell megoldania, hogy megtaláljon egy tehetős családból származó eltűnt lányt egy disztópikus városbolygó, Terrahive legmélyebb bugyraiban. A Let Bions be Bygones lehetővé teszi, hogy a játékosok a történetre, a narratívára és a nyomozói munkára koncentráljanak és maguk választhatják meg a saját útjukat, és különböző játékstílusokon keresztül fejleszthetik karaktereiket.

Crossover: Roll for Initiative

A CrossOver egy asztali szerepjátékokból merítő stratégiai játék. A fő kampányok tartalmaznak egyéni történeteket, több tucat varázslatot és fegyvert, zsoldosokat, akiket felbérelhetsz, és boltokat, ahol páncélokat és tárgyakat vásárolhatsz. A szakaszok között véletlenszerű találkozások fordulhatnak elő, Fighting Fantasy könyv stílusú választási lehetőségekkel.

DROP

A DROP egy rogue-like hacker-szimulátor, amely egy sötét jövőben játszódik. Te egy szabadúszó hacker vagy, aki megpróbál hírnevet szerezni a DROP-ban, a hackerek névtelen rendszerében. Lépj be egy félelmetes cyberpunk világba, ahol az egyedi látványvilág, az exkluzív zenék és az elektronikus hangzásvilág rengeteget dob a hangulaton!

Tiny Football

A Tiny Football a ’90-es évek régi top-down retro focis játékait idézi. Sajátítsd el a passzolás és a lövés, a szerelések, a keresztpasszok, a fejelések, a szabadrúgások és még sok más művészetét. Versenyezz 64 nemzeti és klubcsapattal a különböző tornákon. A passzok és lövések véletlenszerűsége még az AI elleni játékban is hatással van a játékos viselkedésére, és a "véletlenszerű" gólok további izgalmakat hozhatnak.