Továbbra sem tudom, hogy mit gondoljak a nemrég alaposabban is bemutatott Dragon Age: The Veilguardról, mert bár a valós idejű harcrendszer elég nagy érvágást jelent azoknak, akik szerint az Origins a franchise legjobban sikerült darabja (jelen!), én személy szerint néhány óra után a pokolra kívántam az Inquisition 2 gombos cséphadarását, szóval annál talán még ez is jobb – pláne, ha végül élvezetesnek bizonyulnak az összecsapások. 

Történet és karakterek terén pedig továbbra is bízom a csapatban, hiszen ez a két pont jelenti (bár sokak szerint inkább csak jelentette) a BioWare munkásságának alapját, így kötve hiszem, hogy csalódás érne minket – tudom, hogy a Mass Effect: Andromeda sztorija nem volt túl acélos, de azt egy másik, időközben a Motive-ba olvaszott brigád fejlesztette. Már csak azért is optimisták lehetünk a kaland kapcsán, mert kiderült, hogy a széria következő felvonása semmiféle multiplayer opciót nem fog tartalmazni, ennek pedig elég egyértelmű oka van.

A legtöbben talán emlékeznek arra, hogy a 2014-es Inquisitionben volt egy külön kooperatív mód, amelyben három ismerősünk oldalán teljesíthettünk különféle missziókat, a karakterek pedig még saját képességfával is rendelkeztek. A sokat reklámozott móka végül egyáltalán nem lett olyan népszerű, mint azt a stúdió (vagy az EA) remélte, így aztán nem meglepő, hogy a BioWare egyik vezetője, Gary McKay kihangsúlyozta a Game Informernek adott interjúban: ezúttal semmiféle többjátékos élmény nem várja a rajongókat.

McKay aláhúzta, hogy a negyedik felvonásban a lebilincselő történeten, az érdekfeszítő karaktereken és a döntések fontosságán lesz a hangsúly, egy multiplayer szegmens pedig nem igazán tudná megragadni ezt az érzést, így végül félretolták a koncepciót (tehát volt idő, amikor terveztek hasonlót), így több idő és erőforrás jutott a lehető legjobb egyjátékos kaland megalkotására. Szerintem mindenki nagyon örül ennek a teljesen ésszerű döntésnek, most már csak azért kell izgulni, hogy valóban annyira letehetlen legyen a játék, mint amennyire ígérik. Ősszel kiderül, addig pedig még bőven van idő újrázni az előzményeket.