Megjöttek a statisztikák A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi második évadáról, eszerint 11 nap alatt összesen 40 millióan nézték meg a népszerű franchise sorozatának folytatását. Az adatokat természetesen a Prime Video tulajdonosa, az Amazon közölte le, azonban az nem derült ki, mire is gondolnak pontosan – arra, hogy 40 millióan nézték meg az epizódokat, vagy 40 millióan indították el. Az új évad augusztus 29-én indult mindjárt három résszel, ezután következett a Labor Day nevű hosszúhétvége az USA-ban, és a Variety, illetve a Luminate elemzése alapján A Hatalom Gyűrűi a második legnézettebb streamingsorozat volt a netflixes A lehető legrosszabb ex után.

Jennifer Salke, az Amazon Studios vezetője azt írta, hogy az elmúlt 12 hónapban folyamatos növekedést tapasztaltak a Prime-on, az öt legnézettebb sorozatévaduk közül négy is ebben az időszakban startolt el: a Reacher második évada, a Fallout nyitószezonja és a The Boys negyedik évada mellett A Hatalom Gyűrűit is ebbe számítja bele. Salke úgy gondolja, hogy augusztusban a Tolkien fantasy-világából készült széria első szezonja is szép nézettséget generált a streaming-platformon, azonban pontos számokat nem árult el, bár felhozta a sorozat javára, hogy jelentős nézőközönség követi az Egyesült Államokon kívül is.

A Luminate nézettségmérése szerint a premier hétvégéjén 2,7 millióan nézték A Hatalom Gyűrűit, A lehető legrosszabb exet azonban 2,8 millióan. Csak a teljes kép kedvéért, előbbi sorozat első évada két évvel ezelőtt 8,9 milliós megtekintést hozott ugyanezen a hosszú hétvégén, akkor a Sárkányok háza című hasonlóan nagyszabású fantasy volt a vetélytársa.

A borítókép forrása: Deadline