A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című Amazon-sorozatot rengeteg negatív kritikával illették a Tolkien-rajongók, jórészt a tündék külseje miatt, amit enyhén szólva sem találtak méltónak sem a könyvekben leírtakhoz, sem pedig ahhoz, ahogyan Peter Jackson trilógiájában ábrázolták őket. Az utóbbiban brillírozó Hugo Weaving sem kér a Prime Videón látható szériából, ám ő egészen más indokból: egyszerűen csak telítődött Középföldéből, és ez egyébként már jó 20 éve bekövetkezett. A színész saját bevallása szerint ez mindmáig kitart, így azóta sem érdeklődik Tolkien univerzuma iránt, szóval, ha esetleg szóba kerülne a visszatérése, akkor sem akarná újra eljátszani Elrond szerepét.

Weaving következő munkája az Utolsó befutók című kémvígjáték negyedik évada, melyben egy gonosztevőt formál meg, és ennek kapcsán adott egy interjút a Radio Timesnak, ahol természetesen a riporter rákérdezett A Hatalom Gyűrűire, a színész pedig beismerte, hogy még egy részt sem látott a sorozatból: „Még nem láttam, és ezért bocsánatot kérek Roberttől. Túl sok időt töltöttem el Középföldén, nem igazán akarok visszatérni oda. Új-Zélandot persze imádom, nemrég jártam is ott. De nem, Középföldére nem mennék vissza. Furcsa dolog ez. Szerintem ha az ember túl sok időt tölt el bizonyos alkotással, és egyfelől… ez egy nagy, nagy film, egy hatalmas franchise. Ám számomra, bizonyos értelemben és furcsamód ez nem olyan szerep, amire ugyanolyan minőségben gondolok, mint ahogy azt talán a rajongók teszik. Szóval nem, elnézést Roberttől, de nem láttam még a sorozatot. Ám biztos vagyok benne, hogy nagyszerű a szerepben.

Weaving a fent említett nyilatkozatában Robert Aramayóra utalt, aki A Hatalom Gyűrűiben Elrond fiatalabb verzióját játssza. Aramayo egyébként így vélekedett Weaving alakításáról és karakteréről: „Szerintem csodálatos az alakítása. Tényleg tetszik, amit Hugo művelt a szerepben, és persze természetes, hogy az emberek összehasonlítanák a két változatot. De számomra úgy vélem, az volt a fontos, hogy a munkámat az Első Kor anyagával kezdjem, hogy arra koncentráljak, hogy életre keltsek egy félvér tündét, aki árva is, aki próbál bizonyítani, aki próbálja tündeként megállni a helyét és igyekszik kilépni a múltja árnyékából.

A Hatalom Gyűrűi második évada augusztus 29-én startolt el tripla epizóddal, a következő rész szeptember 5-én érkezik a Prime Videóra, az Utolsó befutók negyedik szezonja pedig egy nappal korábban indul az Apple TV+-on.