Ha mondani kellene egy katasztrofálisan ósdi, nehézkes és úgy mindenféle szempontból teljesen archaikus online rendszert, akkor gondolkodás nélkül rá lehet vágni, hogy a Nintendóé az, ami úgy egy évtized lemaradásban van, minden más modern megoldáshoz képest -- ez azonban hamarosan változni fog.

A cég tegnap este jelentette be, hogy a közeljövőben bemutatkozik a Nintendo Account, egy jelentősen leegyszerűsített módja annak, hogy a cég online platformját használjuk. A bejelentkezés Facebook, Google, Twitter vagy e-maillel mehet, a Nintendo Network ID mellett, és nem csak Nintendo konzolról végezhetjük a dolgunkat, hanem számítógépről és okostelefonokról/táblagépekről is, így bárhonnan vehetünk például játékokat, amik aztán automatikusan letöltődnek a játékgépünkre. A Nagy N konkrétan azt nem mondta, hogy a barátkódokkal mi a helyzet, de jó esély van arra, hogy ezeknek búcsút inthetünk.

A Nintendo figyelemmel fogja kísérni a profilunk aktivitását és azt, hogy miket vásárolunk, majd ennek tükrében célzott hirdetéseket küld, vagy kisebb jutalmakat, úgy mint játékon belüli tartalmakat vagy bolti kedvezményeket a születésnapunk alkalmából -- és ha már ajándékok: jövő márciusban indul útjára a Club Nintendo utódja, a My Nintendo. Ez egy jutalmazási program, ami letölthető tartalmaktól kezdve egyedi csecsebecséken át bolti kedvezményekig mindenféléket ad, ha minél több Nintendo játékot veszünk, és ha minél többet játszunk ezekkel.

A Nintendo továbbá bemutatta az első mobiljátékát. Ez a Miitomo címet kapta, és egy amolyan közösségi program lesz, amiben készítünk egy Mii avatart, majd megválaszolunk pár kérdést, a kis figura pedig ezek függvényében kapcsolatba lép hasonló avatarokkal. A free-to-play program márciusban fog megjelenni, és már támogatja a My Nintendo jutalmakat.

miimoto.jpg