John Riccitiello távozása óta nagy a mozgolódás az Electronic Arts háza táján. A játékosok nagy örömére megszűntették az Online Passt, leépítéseket végeztek, játékokat kukáztak, és a pletyka szerint a Partners programot, mely a külsős (third party) fejlesztők játékait segítette piacra, szintén bezárják. Nos, ez a pletyka nem bizonyult igaznak, erről Frank Gibeau, az EA Labers elnöke adott megerősítést a Polygonnak.

„Értem, miért hiszed azt, hogy az EA Partnerst bezártuk. A kommunikáció a témában nem volt éppen sikeres a részünkről” -- mondta Gibeau. -- „Abszolúte nyitottak vagyunk a külsős fejlesztők irányába, a Partners él és virul.” Azt is elmondta, hogy a mobilrészleg három játékot adott ki a héten, de a konzolág egy kis alkotószabadságot vesz ki. -- „Őszintén szólva, ha a konzolfronton éppen átmenet van, akkor a figyelmedet a belső címek felé fordítod, erőforrásaidat a stúdiód részére bocsátod. Szóval mi most ezt csináljuk.”

Tehát a Partners program továbbra is működik, csak a konzolgeneráció váltása miatt félgőzzel. Jelenlegi projektjük egy mechás játék, a Respawn fejlesztése alatt álló Titanfall, melyről a lepel nem is olyan régen, idő előtt hullott le.

titanfall.jpg