A Deadpool & Rozsomák amellett, hogy elhozta a reményt és a változás szelét az utóbbi időben szinte már-már a haldoklás jeleit mutató MCU-nak, esélyt adott néhány korábbi Marvel-színész számára, hogy visszatérhessen és folytassa, vagy épp lekerekítse azoknak a régi karaktereknek a történetét, akiknek korábban, a negatív kritikák, az anyagi bukás, vagy épp a Disney felvásárlása miatt eddig nem volt erre lehetőségük. A film számos meglepő cameóval szolgált, például Jennifer Garner Elektrájával és Wesley Snipes Pengéjével, ennek ellenére rengeteg old school arc maradt ki a buliból, ami mondjuk érthető is, hiszen nem lehetett mindegyiküket úgy beleszőni a történetbe, hogy az ne érződjön olcsó és undorító fan service-nek. Persze több lehetséges cameo is felmerült, köztük Nicolas Cage-é Szellemlovasként, erről Ryan Reynolds és Shawn Levy beszélt a Collider főszerkesztőjének, Steve Weintraubnak.

Weintraub rengeteg kérdést szegezett a Deadpool & Rozsomák sztárjának és rendezőjének, akik természetesen a lassan két héttel a bemutatója után is hatalmas sikereket arató filmjüket promotálták – végül itt került szóba, hogy a munkálatok során ki volt az a fan-favorit színész, akit meg akartak nyerni a projekthez, de végül nemet mondott a felkérésre.

ghost-rider.jpg

Igen” – válaszolta Reynolds arra, hogy gondoltak-e rá, hogy visszahozzák Cage-et a Szellemlovas szerepében. „Egy megbeszélésre biztosan eljött, de nem lett belőle semmi.

Az amúgy bőbeszédű sztár meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a dologról, nem is árult el további részleteket, így valószínűleg sosem fogjuk megtudni, hogy Cage miért dobta vissza a lehetőséget. Ki tudja, talán annak is köze volt hozzá, hogy a tavaly nyáron jókorát zakózó Flash – A Villámban látható Superman „cameójával” (amit egyébként CGI-vel oldottak meg, a színész egy másodpercet sem tartózkodott a forgatáson) kifejezetten elégedetlen volt, és ez a rossz tapasztalat vezetett oda, hogy – tartva valami hasonló húzástól – Szellemlovasként sem akart visszatérni.