• Alanah Pearce egy ausztrál gamer girl
  • Cikkeket ír, videókat készít a játékokról
  • Valaki nemi erőszakkal fenyegette meg
  • Ő felkereste a fenyegető édesanyját
  • A többi már történelem

Manapság már szinte mindennapos, hogy női játékújságírókat, youtubereket, vagy csak simán gamereket halállal és nemi erőszakkal fenyegetnek a Twitteren és a Facebookon. Anita Sarkeesian és Zoe Quinn, a #gamergate két kulcsszereplője bizonyára napokig tudna mesélni az efféle tapasztalatokról, igaz, egyikük sem vágott vissza olyan durván a trolloknak, mint Alanah Pearce, aki ausztrália elsőszámú gamer girlje, saját YouTube-csatornával és játékújságírói háttérrel.

Alanahnak 25 ezres követői bázisa van Twitteren, ez a hatalmas szám pedig pár olyan eszelős idiótát is magába foglal, mint az a szerencsétlen, akit a talpra esett lány a saját anyja előtt égetett be: a név nélkül hagyott fiatalember nemi erőszakkal fenyegette Alanaht, aki szépen kinyomozta az illető édesanyjának telefonszámát, és írt az asszonynak pár üzenetet, benne a fia kedves Facebook-chat szövegeivel, mint hogy „ha meglátlak, megerőszakollak, te ringyó”. Édes.

Az anyuka csak annyit írt vissza, hogy „istenem, a kis szaros”, majd elnézést kért, és megígérte, hogy beszél a sráccal a dologról. Akinek mellesleg azóta sincs nyoma, jobb esetben valami gamer munkatáborba küldték, hogy ne csak az egeret és a saját micsodáját szorongassa egész nap, hanem valami értelmes dolgot is kezdjen az életével.

Meg kell tanulni végre, hogy a nemi erőszak és az életveszélyes fenyegetés nem játék. Alanah az országa törvényei alapján feljelentést is tehetett volna, ami komoly következményeket von maga után, egy életre elmeszelve egy ostoba hülyegyereket.

Alanah Pearce