Ugyan sosem lett kimondva, de a Sony bizonyára legalább akkora sikereket remél/remélt a néhány hónapja bemutatott Concordtól, mint az év egyik legnagyobb meglepetésének bizonyult Helldivers 2-től – végtére is mindkettő a live service kategóriában indul. Ebből azonban szinte biztosan nem lesz semmi, a Firewalk Studios hero shooterének ugyanis már a mindenki számára elérhető nyílt bétája sem tudott bevonzani túl sok játékost, holott tényleg csak néhány gombnyomásba került azt elindítani.

Az újságírók zöme ugyan pozitívan vélekedett a számos karaktert felvonultató FPS-ről, ám mivel a fent nevezett alműfaj ma már egyáltalán nem olyan népszerű, mint mondjuk az Overwatch idejében (bár a Marvel Rivals látszólag így is betalált a közönségnél), nyugodt szívvel kijelenthető, hogy késett néhány évet a PlayStation családba tartozó csapat. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a fejlesztők valamiért előbb beszéltek a személyes névmások fontosságáról, mint mondjuk a megjelenés utáni tervekről, már nagyjából körvonalazódhat, miért is tűnik óriási kapufának a lövölde, a stúdió nemrég tett bejelentése viszont könnyedén felkeltheti néhány ember érdeklődését.

concord-firewalk-studios-battle-pass-hero-shooter.jfif

A Firewalk ugyanis elárulta, hogy a Concord nem tartalmaz Battle Pass-t, mivel azt szeretné, ha a program már az első naptól kezdve robosztus és jutalmazó élményt nyújtana a felhasználók számára. A játék megvétele után tehát egyáltalán nem kell többet költenünk ahhoz, hogy teljes legyen az élmény, mivel maga a puszta lövöldözés, a szintlépés és a munkák elvégzése is elegendő jutalmat biztosít ahhoz, hogy a gép előtt tartsa az embereket – legalábbis elméletben. Ettől függetlenül persze – akárcsak a többi hasonló cím esetében – itt is lesznek szezonális tartalmak, új pályák, karakterek és játékmódok, ezek azonban teljesen ingyen kerülnek bele az alkotásba. Ezen a téren tehát egyáltalán nem a fősodort követi a Concord, ami akár az előnyére is válhat, bár Steamen egyelőre nincs túl előkelő helyen a kívánságlistán (jelenleg a 793. helyet foglalja el), szóval van mitől tartania a cégnek. A Sony nagy(nak szánt) nyári dobása augusztus 23-án jelenik meg PC-re és PlayStation 5-re, ezt követően derül csak ki, mire volt elég ez az egyébként meglehetősen felhasználóbarát hozzáállás.