Ugyanakkor minden ember, biztosan köztük te is, hajlamos arra, hogy alapértelmezettnek vegyen bizonyos dolgokat, például az egészséget. Elcsépelt mondás, de nagyon igaz, hogy amíg el nem veszítjük, addig aligha tudjuk megbecsülni.

A BIOKAY vályogvakolatok természetes építőanyagainak forgalmazója ellenben most arra hívja fel a figyelmünket, hogy még az otthonunk gondos megépítésével vagy felújításával is sokat tudunk tenni azért, hogy minél tovább egészségesek maradhassunk.

Tudod, miféle veszélyek leselkednek rád az otthonodban?

Napjaink átka az a sokféle mesterséges anyag, amely sajnos akarva-akaratlanul mérgezi az életünket, rontja el egészségünket, vagy épp teszi élhetetlenné az életterünket.

Gondolj csak a sokféle E betűs anyagra az ételekben, vagy a téglák, polisztirol szigetelések vegyi anyagaira, hogy az otthonunkban kipárolgó festék és egyéb vegyületek lecsapódásáról már ne is beszéljünk.

https-valyogvakolathu-2022-augusztus-cikk3.jpeg

Sorra teremtjük az okosotthonokat, mindent elektronikusan vezérlünk, és lélegezzük be az elektroszmogot.

Látod, nem csak káros szenvedélyekkel lehet a saját életünkre törni, simán megy az a nem megfelelő építő- és szigetelőanyagok kiválasztásával is!

Óvd az egészséged természetes építő- és szigetelőanyagokkal!

Amennyiben a természetes építőanyagok felé fordulsz, a következőkre számíthatsz!

  • A vályogvakolatnál természetesebb anyag aligha létezik, így garantáltan nem allergizál, ellenben tökéletes lakóklímát biztosít, mind hőérzetet, mind pedig páratartalmat tekintve.

  • A vályogvakolat minimalizálja az elektroszmogot, így a sok kütyü káros hatásait is csillapítja.

  • Feltétlenül ajánlott vályogfestéket használni, ami természetes pigmentekkel biztosítja az esztétikus külsőt, miközben a vályogvakolat hatásából mit sem vesz el.

  • Végezetül a szigetelőanyagok tekintetében is érdemes a természetes változatokat előnyben részesíteni, ugyanis a mesterséges társaik számos káros vegyületet bocsátanak ki, így hiába olcsók, ha hosszú távon az egészségeddel fizetsz érte!

A megelőzés mindig olcsóbb!

Jóllehet minden építőanyag ára az egekben van manapság, mégis azt mondjuk, sokkal jobban megéri egy kicsit költekezni építkezés vagy felújítás során, mint spórolni az építő- és szigetelőanyagokkal, a legolcsóbb mesterséges anyagokat megvenni, és úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

Ugyanis a mesterséges anyagokból kipárolgó vegyületek szépen lassan fogják mérgezni az életedet, és jelennek meg penész, allergia, alvászavar, ingerlékenység vagy épp kínzó fejfájás képében.

Mondd, melyik jobb: lemondani egy nyaralásról, és helyette természetes anyagokkal venni körbe magadat, vagy nyaralni egy hétig, aztán évek múlva betegen, munkaképtelenül szenvedni a saját otthonodban? Nyilván a kép drasztikus, de tökéletesen megmutatja a két utat, amely közül választhatsz.

Melyiken indulsz el végül?